onsdag 29 november 2017

Platta julgranskulor


Jag har skapat annorlunda julgranskulor som är platta. De kan hänga  på väggen eller i fönstret i olika höjder. Placeringen på min julgranskulor är bara tillfälligt eftersom det här rummet inte har fått någon juldekoration. Den ursprungliga idéen till julgranskulorna kommer från min blogg kompis  Miris skaparlust  jultavlor med en närbild på julgranar. När jag läste Miris inlägg med bilder fick jag ett förslag att använda mina CD-skivor som verkligen skulle kasseras. Men som jag istället har valt att spara som skapar material.

                               

Efterhand som jag höll på gjorde jag en upptäckt som jag vill dela med mig. När du ska tryck ut limmet från limpistolen välj då att sätta limmet på tapeten istället för skivan som jag gjorde med den första sidan. Innan jag kände kalk på skivan torkade den för snabbt och blev långa maskar. På tapeten flöt stället limmet ut. När allt hade torkat såg jag de tapeterade CD-skivorna röda.


Sedan tog jag lådan med kant och sidband. Jag använde även limpistolen när jag fastnade på de olika banden.


                                 Nästa låda med dekorationsmaterial till julgranskulorna.


Fästet på julgranskulorna gjorde jag av ischoklad formar av metall. En röd form på var och en blev perfekt. Observera när du ska klistra på formen med limpistolen blir metallform glödhet. Ta sedan en röd ulltråd tillsammans med en stoppnål och trä i tråden. 4 kommentarer:

 1. Oj, vad fina kulor!! Ser att du har en "Första bandslåda" för akuta pysselverk!! :)

  SvaraRadera
 2. Fiffigt att använda ischokladformarna till upphäng! Det skulle säkert bli fint att limma på dem som de är, de ser ju lite ut som den där metallhylsan som brukar sitta på julgranskulor. Men kanske knepigt att få fast?

  SvaraRadera
 3. Kul att du inspirerades av mina tavlor! Och jag blir inspirerad av dina platta julkulor - skulle bli läckert med ett helt gäng i fönstret! Håller med om att det var fiffigt att använda ischokladformarna!
  God Jul!

  SvaraRadera