söndag 20 januari 2013

Utmaningen med återbruk nr 3 - Lappteknik av kartong


Min utmaning går verkligen framåt både med inlägg och deltagare. Jättekul och helt fantastisk att jag lyckades få länk verktyget på rätt plats. Nu är det bara att återstå att se om jag minns hur jag gjorde....jag har börjat glömma så mycket. Ny deltagare i förra veckans utmaning (nr 2) var krajamaria med sina fina kapsyl magneter. Mitt bidrag till veckans utmaning är inspirerat av Åsali och av Gloria med deras olika lapptekniker. Men jag har valt ett helt annat material att sy lappar av. Här ser ni min plan. Jag brukar ofta skissa upp mina planer. Ibland följer jag planen och andra gånger svävar jag ut och det blir helt olikt det planerade.


Istället för tyglappar har jag valt kartonglappar från en baginbox (vin) förpackning. Jag klippte 6 lika stora rutor och med hjälp av en syl stack jag hål. Tråden som jag använde var lite grövre och starkare. Jag använde en grov stoppnål att sy med. Det var lite bökigt för det var ett stelt material att jobba med. Inte så följsamt som tyg.


Här ser ni en del av processen när jag sydde i hop min lapptavla. Jag startade med att måla alla kartonglapparna svarta. Jag hade bestämt mig för en tavla med tulpaner. Tulpanerna klippte jag i tyg.


Under arbetets gång bestämde jag mig för att alla tulpan blommorna skulle vara i olika rosa nyanser, mönster, strukturer och storlekar. Stjälkarna och bladena gjorde jag av grönt papper.


Min tulpan tavla i lappteknik fick sin plats i köket. Jag avslutade med att göra 2 upphängningshål längst upp i varje hörn upptill med sylen. Detta inlägg av skapande med förpackningar som återbruk är nr 3 utmaning med återbruks inlägg. Kopiera ikonen i ditt inlägg eller på din blogg. Nu är jag jättenyfiken vad ni har knåpat ihop till veckans utmaning. Lägg din länk i rutan på länkverktyget och tryck på submint länk knappen.

                                                   


3 kommentarer:

 1. Kul och annorlunda lappteknik:-) Snygga färger!

  SvaraRadera
 2. Men Susanne, va snyggt det blev! Det där gillar jag starkt! Stilrent med såna där enkla former och fina färgkombinationer. Och mixed media tycker jag är roligare än att bara måla. Jag får nog leta rätt på lite kartongbitar och sno din idé!
  Kram
  Miri

  SvaraRadera
 3. Häftigt! färger och konceptet! passar alla ålder :D

  SvaraRadera