söndag 28 april 2013

Hemmagjort hundgodis


Det är på helgerna som jag hinner att utföra mina inlägg och fotografera samtidigt. Sedan läggs bilderna in i datorn. Där sorteras dem in i olika mappar till färdiga inlägg. Det är bara texten som saknas. Under veckodagarna skriver jag bara texterna allt eftersom jag lägger upp bilderna. Jag har fått en kommentar av en läsare kring detta, hur jag hinner med allt pyssel och diverse saker som jag skriver om. På veckodagarna är jag mycket trött efter en heldag på jobbet. Då blir det inte så mycket handarbete. Men det är avkopplande att sätta sig framför datorn och göra ett inlägg.

Ett av inläggen som blev till denna helgen var egen produktion av hundgodis. Detta inlägg delar jag med mig till Helgutmaningen, gå in och läs de andra bidragen. Jag har alltid Peppers godis i denna "Kavli" burken. I bland köper jag färdigt godis, ibland blir det även färsk godis från kylskåpet av olika pålägg, köttbullar eller korv.


Det går att torka olika livsmedel och använda som hundgodis. Pepper älskar torkad blodpudding. När jag var i mataffären var min tanke just då inte att göra hundgodis.


Det var jag själv som blev så sugen på stekt blodpudding. Men när jag skulle tillaga maträtten ville ingen i familjen ha. Under tiden jag stod och skar upp puddingen i skivor hade Pepper känt doften. Jag vände mig om och fick se hans ögon lysa och munnen dreglade. Nu behövde jag inte äta upp allt själv! Jag satte genast på ugnen på 225 grader.


Blodpudding skivorna skar jag till tärningar och lade i en osmord långpanna. När ugnen hade kommit upp i temperatur satte jag in dem för torkning ganska högt upp. Jag använde varmluften. Det tog ungefär ½ timme tills dem var lagom hårda.


När blodpudding tärningarna hade torkat lade jag dem i burken och provsmakaren fick godkänna dem. Du kan se på hans pupiller hur resultatet var. Tittar du riktigt noga kan du också utskilja en dregel sträng som börjar ta form under hakan.

4 kommentarer:

 1. Att göra godis till dregglande familjemedlemmar är ju aldrig fel ;) Han ser ut att vara sugen på mer :D

  SvaraRadera
 2. Han ser då riktigt nöjd ut så du måste ha lyckats med hundgodiset! Kul att du beskriver hur du gjorde!

  SvaraRadera
 3. :) han ser väldigt sugen ut.. det där var ett bra recept på hundgodis som jag ska testa!

  SvaraRadera
 4. Jo du, blandad godis i Helgens bilder bokstavligt... Blodkorv var verkligen ett tag sedan jag åt, men det är riktigt gott med bacon o lingon till :) Fin vovve :)

  SvaraRadera