tisdag 17 september 2013

Festklänning till Barbie


När jag sitter och producerar i syrummet håller jag oftast på med 2 projekt som jag varvar med för att inte de stora projekten som tar längre tid skall bli tråkiga som till exempel sy gardiner. Jag tycker det är bland det tråkigaste, att zick zacka och fålla gardiner. När jag har sytt en längd på gardinen får jag unna mig att små pilla med till exempel Barbie kläder. Jag lånade för ett tag sedan en bok med Barbie mönster som jag har tränat mig att sy genom. Detta är en festklänning med tyll kjol underst som sticker fram som en kant på den klockade sidenkjolen. Överdelen är i mönstrat bomullstyg. Detta är mitt bidrag till veckans symöte.


Här har du mönstret på överdelen av klänningen. Här sitter fram och bakstycke ihop.


Här är samma del som ovan. Men här visar jag hur du viker ner "vingarna" på stycket, överdelen ser ut så här när den är färdig att sys ihop. Du syr sidsömmarna och lämnar öppet för armarna längst upp.


Här har du mönster på kjoldelen. Den vikta kanten är längden på sidentyget. Och hela mönstret för tyllen. Tyget läggs dubbelt med den vikta kanten längst upp.


Sy först ihop tyllkjolen med överdelen. Fortsätt sen att trä sidenkjolen över tyllkjolen och sy fast den i midjan. Detta är klänningen sed bakifrån.


Avsluta framsidan med att klippa två knapphål med en spetsig sax och sy fast två lagom stora pärlor eller knappar till de klippta hålen.

2 kommentarer:

  1. Oj så fin Barbie blev i sin klänning! Kanske en bra strategi det där att växla mellan två projekt.
    Kram Maria

    SvaraRadera