lördag 19 oktober 2013

Ett test och ett experiment=En hösttavla


Vilken tur att jag blev frisk i tid så jag kunde vara med i dagens Härmapa. Mitt inlägg var från början ett test av min ny inhandlade roller i skumgummi. Hela sommaren har jag rollat utomhus på våran husgrund. Nu skulle jag testa att rolla på papper. Problemet var först vilken sorts färg fungerar att rolla med. Den lösaste färg som jag har hemma är egentligen inte avsedd för papper. Jag använde allmogefärg som lämpar sig mer för att måla på trä. Nu har jag bevisat att den färgsorten fungerar mycket bra! Det andra problemet som uppstod var hur skulle jag få färgen på rollen. Jag har inget lämpligt brett kärl att hälla färgen i. Då kom jag på lösningen jag målar rollen med penseln. Det fungerade förträffligt bra! Det blev några roll tag på pappret i 2 olika nyanser med rosa. Kul va det!

Innan den rosa färgen hade torkat kom jag att tänka på ett inlägg som jag såg i de senaste veckornas Pysselstafetten nr 8. Min härmapa idag är hämtad från Men snälla mammas blogg. I inlägget presenteras sockermålning tekniken i olika varianter. Jag hade bara inlägget i huvudet vilket gjorde att jag missade en viktig detalj som var att sockret skulle lösas upp i vattnet. Men min variant att strö över socker direkt i färgen prövades också i deras inlägg på slutet. Jag blev fascinerad av att sockret blev levande i färgen och att det slutade med att sockret fastnade helt i färgen. Det blev så effektfullt! Min målning började som ett test och fortsatte som ett experiment. Det effektfulla pappret har jag lagt undan för eventuellt ett kommande projekt.


Experimentet vidare utvecklades samtidigt i huvudet och det var anledningen till att denna runda tavla blev till.
Hösttavlan är målad med akvarellfärger på ett rund klippt akvarellpapper. Innan färgen torkade hällde jag på lite strösocker och därefter glitter i olika färger.


Den målade hösttavlan klistrade jag fast på en CD skiva och som ram använde jag mitt ny inköpta material "Clay" som jag presenterade på Pysselstafetten. När massan hade torkat målade jag den svart med allmogefärger. 
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar