tisdag 19 november 2013

Dragkedje träningen blev en nessesär


Jag håller på med ett stort projekt som skall bli ett par långbyxor till mig själv. Eftersom jag är nybörjare så är det ett tränings projekt. Jag har ännu inte tagit någon bild på byxorna och inte gjort något inlägg kring detta. Det kommer framöver i bloggen. Jag kan berätta att jag har sytt ihop själva grundstommen. Men upptäckte då att benen blev för vida så det är lite små justeringar här och där. Nästa steg på byxorna blir att justera det andra benet och dragkedjan. För att kunna sy i dragkedjan behövde jag lite träning. Då beslöt jag mig för att sy ett mindre projekt med dragkedja som en necessär. Jag hittade en lagom bit orange päls teddytyg. jag vek tyget på mitten och sydde ihop kortsidorna på avig sidan och vrängde sedan tyget.

För att sy en dragkedja behövs det bytas pressarfot. Pressarfoten för dragkedja är en standard pressarfot som alltid ingår när du köper en ny symaskin. Den brukar ligga i en påse eller ett fack på maskinen. Den är lätt att byta, läs i din instruktionsbok för att få bästa resultat. Maskinen skall också ställas om på ett annat program, se i din bok. Det var lätt att sy på dragkedjan.


Eftersom det bara var en tränings projekt, nessesären så använde jag den färg jag hade på rätt storlek på dragkedjan. Annars är det lämpligast och snyggast med enhetligt på dragkedja och på tyget. Det är bra att ha många olika färger och storlekar på dragkedjor hemma. För att slippa lägga en massa pengar på att köpa upp ett lager dragkedjor kan jag tipsa om att återbruka alla byxor eller andra kläder med dragkedjor som eventuellt har blivit för små. Klipp ur dragkedjorna från kläderna och lägg dem i en låda.


För att göra nesserän lite sötare gjorde jag en anka av en schablon mall avritad på ett par leggings med flätmönster som jag har återbrukat.


Ankan sydde jag fast med moulinégarn och fyllde i näbb, ögon och fötter. Detta blir mitt bidrag till dagens Symöte


                   1 kommentar: