onsdag 18 december 2013

Torkade clementin och äppleskivor


December rusar i väg, adventskalendern har kommit fram till  nummer 18. Dagens bild visar äpple och clementin skivor. I dagens inlägg skall jag visa hur du enkel kan göra juldekorationer till kransar och ljus uppsättningar med doft av apelsin och äpple.


Börja med att skära clementinerna och äpplena skivor med skalet på och lägg dem på ett bakplåtspapper. Sätt därefter in dem i ugnen på 150 grader i 3 timmar. Titta till frukt skivorna emellanåt så dem inte blir brända. Under torkningen behöver fruktskivornas vändas och eventuellt också byta bakplåtspapper. 


Alla ugnar är olika starka. Jag glömde att titta till mina fruktskivor så dem blev lite halvbrända. Men dem är användbara ändå. Fast flera fick jag kassera för dem var helt svarta. Dem torkade frukterna kan du förvara i en burk med lock efter att dem har kallnat.

1 kommentar:

  1. Recept finns på lite olika ställen. T ex Pysselplatsen, Trendenser och Ellienellieh. Skriver ett här också: 6 krm citronsyra, 1 dl och 4 tsk bakpulver, 13 tsk maizena, 6 tsk socker och några droppar luktolja utspätt i 1 tsk vatten. Blanda allt och forma boll. Låt torka i form. Blir det för blött kan själva badbombseffekten komma redan vid blandandet. Tillsätt då mer av de torra ingredienserna.

    SvaraRadera