söndag 23 februari 2014

Rödspätta gratäng med sparris och vitlök


I helgen gjorde jag en underbart god fiskgratäng på rödspätta som jag delar med mig i veckans helgutmaningDetta är en fiskrätt som jag varmt kan rekommendera.



Jag har använt 1 paket rödspätta (300 gram), 1 paket sparris eller en färsk knippe, 2 tomater som jag skar i skivor. Sparrisen förkokar du i 4 minuter och bryner några minuter i smör. Tina fisken och krydda filèrna med salt och citronpeppar. Rulla varje Rödspättefilè med 3 sparrisar i och lägg alla fiskrullarna i en ugnssäker form. Lägg tomat skivorna runt omkring alla fiskrullader. 


Till såsen använde jag: ½ paket färskost med vitlöksmak, 1,5 deciliter vispgrädde blandat med 1,5 deciliter lättmjölk. Jag har slutat att köpa alla olika matlagningsgräddar med olika fetthalter. För dem innehåller mängder av andra tillsatser. När industrin tar bort fetterna i grädden tillsätter dem transfetter för att få ner fetthalten och för att grädden skall smaka och fylla samma funktion som den 40 % vispgrädden gör. Min kunskap om transfeter fick jag på föreläsningen på Varbergs kurort. Så nu mera lagar jag gratänger med hälften vispgrädde och härlften lättmjölk. Lättmjölken är en äkta vara där endast fettet är minskat. Det är transfetter som gör oss feta. 


Såsen smaksattes också med rester från dressing såsen som var över från gårdagens middag. Det var en hemma gjord sås gjord på cream freach och gräddfil med stark vitlöksmak. Blanda alla ingredienserna till såsen.


Innan du häller såsen över fiskrullarna häller du över riven ost, Den vit/röda förpackningen som du ser på vänster sida på bilen är riven Parmesan. Den smakar dock inte så mycket. Så köper du en liknande ös på för att få fram smaken. Gratängen skall gräddas i 15-20 minuter i 225 grader. Serveras med ris eller potatis.
Lycka till!

















9 kommentarer:

  1. Ser gott ut! Det här receptet ska jag prova!

    SvaraRadera
  2. Mums! Tur att vi inte visste om det när du gjorde den ;) du hade fått huset fullt med hungriga gäster;)
    Tack för receptet!

    SvaraRadera
  3. Det låter smaskigt! Inga lightprodukter i vårt kök heller, jag vill inte ha emulgeringsmedel istället för fett...

    SvaraRadera
  4. Låter smaskigt, gillar sparris! Intressant att höra om transfetter i matlagningsgrädde. Då är det definitivt slutköpt av sån här hemma, gör mitt bästa för att undvika såna hemskheter. Ren mat ska det vara!

    SvaraRadera
  5. Jösses vad det där såg smarrigt ut!

    SvaraRadera
  6. Jag satt just och funderade på vad jag ska göra till lunch, det här måste jag prova, ser jättegott ut!

    SvaraRadera
  7. Woah! I'm really digging the template/theme of this website.
    It's simple, yet effective. A lot of times it's very hard to get that "perfect balance" between usability
    and visual appeal. I must say you have done a amazing job with this.
    In addition, the blog loads ery quick for me on Internet explorer.

    Outstanding Blog!

    Here is my web ste dress club

    SvaraRadera
  8. Just want to say your article is as astounding.
    The clearness in your post is simply excellent and i could assume you're an expert on this subject.
    Well with your permission allow me to grab your feed to
    keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the rewarding work.



    My web page ทัวร์เกาหลี

    SvaraRadera
  9. I have read so many posts on the topic of the blogger lovers
    but this article is really a pleasant article, keep it up.


    Also visit my website: shemale porn

    SvaraRadera