söndag 16 mars 2014

Soldyrkare


Helgen inledes med en stormig natt. Gå in på länken och se vad dem andra deltagarna i Helgutmaningen har delat med sig. Jag vet inte vad denna dundrade storm hade för namn. Men vinden drog tag i plåtskivan som är halvlös på taket. Återigen blev det en orolig natt då vi trodde taket skulle flyga av huset. Vi måste fixa till den där plåten snart! För stormarna avlöser varandra det går inte många veckor emellan till det är dags för en ny storm. Men på lördag förmiddag tittade solen fram och vinden hade dämpat sig lite. Jag passade på att göra en uppdatering av våren i trädgården med kameran. På kullen som vi har mitt på gräsmattan hade några lila krokusar slagit ut. Dessa krokusar är gigantiskt stora för sin sort. Kanske har dem fått lite gödsel av Pepper.


I stenpartiet som inte har vaknat ännu har det trots allt tittat upp en familj med gula krokusar.Blommorna kämpar för att slå ut i solljuset.


Trollhasseln är i full blom. När jag flyttade till huset för ett antal år sedan var detta en present som jag uppskattade mycket. Jag älskar fortfarande trädet och dess lockiga grenar. Men tyvärr så har jag också blivit polen allergiker för just Hassel och Al.


Gräset har inte heller vaknat ännu. Precis som dem flesta av oss letar vi efter solplatser där vi kan sitta eller stå med våra ansikten mot solen och känna den varma strålarna mot vårt ansikte. Precis likadan är vår hund Pepper. Hans mål är dock inte att bli brunare, (det antar jag i alla fall) jag tror att han njuter av värmen. När solen lyser in i huset brukar han lägga sig på den solfläckarna på golvet och njuta. 


5 kommentarer:

 1. Fina bilder från din helg! Så vårligt med krokus! Trist med allergin, trollhassel är ju underbart!

  SvaraRadera
 2. Härligt vårlig helg! Fast storm är inte kul...

  SvaraRadera
 3. Riktig vår hos dig ser jag! Ljuvliga blomster.
  Visst njuter våra fyrbenta vänner av solvärmen också.

  SvaraRadera
 4. Härligt med dessa soldyrkare som vaknar till liv....=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 5. Jättefint ljus i andra bilden.

  SvaraRadera