måndag 16 november 2015

Lite längre på jultittskåpet

Hej!

Förra veckan hade jag påbörjat ett jultittskåp som är en följetong ett par veckor framåt och som kommer att läggas upp som ett process inlägg varje vecka på Julpyssel som är en utmaning fram till jul. Julpyssel med återbruk. En vecka har det gått och ändå har jag inte hunnit med så mycket mer än vad jag visade sist. Jag fick en oväntad förkylning i slutet på veckan och sedan har jag varit fullt sysselsatt med att bli klar med mitt material till en aktiviteten som jag skall hålla i på en mässa till helgen.

Förra veckan antog jag att golvet skulle bli brunt. Men jag ändrade mig när jag fick syn på denna färgen som jag har blandat till själv av små slattar som var kvar i flaskorna efter en barnaktivitet. Vet inte vad nyansen kan kallas för. 

Någon som har ett förslag?

Under tiden jag målade fick jag iden att pröva att göra ett panelgolv. För att göra ett panelgolv klipper du så breda plankor du vill ha på ditt golv från en mörkchoklad förpackning. Jag har valt 1,5 cm på mina brädor. Klistra fast dem med trälim. Jag rekommenderar att stryka limmet direkt i trälådan och sedan pussla in remsorna.


Det är viktigt att remsorna får torka ordentligt innan du målar dem. Så under torktiden tog jag tag i väggarna. Där klistrade jag fast en bård som egentligen är ett sidenband med grannar som jag tyckte passade in. Jag skall också passa på att avslöja hur jag gör min hemmagjorda strukturfärg. Hade tänkt att sälja färgen i webbshopen men läste lagarna att det krävdes tillstånd för brandrisken. Ett perfekt sätt att göra egen strukturfärg är att blanda in strösocker.


Jag använder trälim för det mesta. Det är ett lim som är prisvärt och som torkar snabbt och ger dessutom inga fläckar. Jag målade ett lager med den egen blandade färgen. Genom att bara måla en gång gör att det ser betsat ut och levande som riktigt trägolv.

Fortsättning nästa vecka.

2 kommentarer:

  1. Dessa förkylningar, sitter med en långdragen här också. Kul att du har kommit lite längre i alla fall. Krya på dig.

    SvaraRadera
  2. Anar en krubba :) men kan så klart ha helt fel! Ja, tid är en bristvara! Skulle gärna ha mer av den varan! Hoppas mässan blir lyckad!

    SvaraRadera