måndag 7 december 2015

Gör en egen skylt av tyg

Hej!

Jag har haft en stressad tid med mycket jobb inför en stor julmarknad på 2 dagar som jag medverkande i. Planen var att hinna med jultittskåpet som jag de 2 senaste inläggen har visat. Ibland tar jag på mig alldeles för mycket krav och tror att tiden skall räcka till. Det går inte heller att skapa under stress. Då blir det bara stopp! Det kommer inga idéer. Jag bestämde mig för att ställa skåpet på en hylla för att ide flödet skall lätta.. Så idag bidrar jag med ett helt annat inlägg till Julutmaningen.

Till julmarknaden behövde jag en stor skylt till min skaparverkstad med mitt företagsnamn på, som en banderoll vid ingången. Min plan var från början att måla med en tjock spritpenna. Färgen skulle vara orange. Jag hittade dock ingen så jag fick fundera vidare. Jag bestämde mig för att testa att måla med kritor. Jag har sparat mina barns kritor sedan dem var små eftersom dem knappt är använda. Nu kom dem till användning :) 

Det var som ett test eftersom jag inte hade en susning hur det fungerade att måla på tyg med vaxkritor. Resultatet blev förvånadsvärt bra! Jag kan varmt rekomendera detta om du inte skall tvätta tyget så lägg inte pengar på tygfärg för vanliga simpla vaxkritor fungerar hur bra som helst. På översta bilden gjorde jag en test som fungerade som en mall.Banderollen blev ca 2 meter. Tyget är ett återbruk av 2 ihopsydda vita byxben i vuxen storlek.
1 kommentar:

  1. Lycka till med julmarknaden Susanne! Va?? Visste inte att kritor fäste så bra på tyg! Good to know :)

    SvaraRadera