söndag 21 augusti 2016

Underbara Varberg


Det var ett tag sedan jag var med i Marits Helgutmaning. Bilderna som jag vill dela med mig av är tagna i början på förra veckan när jag och min kompis Agnetha hade kompis mys kväll på Varbergs kurort. Det är en underbar miljö runt kurorten. En energirik miljö med flera möjligheter. Vi hade beställt bord i restaurangen. Vi ringde samma dag och fick till svar att det fanns bara ett ledigt bord vid 21. Vi tackade ja, det fick bli sen middag. Innan middagen tog vi en promenad. Jag hade med mig baddräkten. Men jag avstod från att bada för det var kyligt i luften och det blåste höga vågor. Badkruka som jag är så har jag inte tagit första doppet i år ännu. Jag vet inte om det kommer att bli något heller. 


Påväg tillbaka till hotellet från promenaden fick vi syn på Stena båten som åker till Grenå i Danmark.


Det var en speciell känsla att se båten åka förbli när vi stod på stranden. Från de höga vågorna trängde tånglukten in. Det var en stämningsfull kväll. Klockan närmade sig 21 och det var dags att gå in mot hotellets restaurang. Vi blev dock besvikna att dem hade bytt matsedel denna veckan. För när vi lunchade här för ca 1 månad sedan, blev vi intresserad av middags menyn som var grillbuffe. Istället beställde vi ryggbiff med riven pepparrot, pommes frites,  bearnaisesås och coctailtomater. 


Vi hade tur och fick havsutsikt från bordet. Jag och Agnetha försöker träffas mellan varven. Vi har alltid mycket att prata om då vi delar många intresse ihop. Vi unnade oss också en god efterrätt med olika smakkombinationer som söt, salt, surt,syrligt. Jag älskar denna typ av efterrätt.


Vi gick inte hem förrän solen hade gått ner. När vi kom ut stannade vi vid stranden och kände tångdoften i näsan, hörde vågornas brus i öronen, synen fick njuta av solen som sakta sänktes ner i vattnet. Magen var mätt och belåten. Saltet från vattnet kom i vinden och berörde mina kinder. Denna upplevelse har jag sparat i mitt minne. En minnes upplevelsen som jag plockar fram när jag skall sova eller meditera.6 kommentarer:

 1. Det ser verkligen ut som en fantastisk kväll!!

  SvaraRadera
 2. Det låter helt fantasikt! Denna sommar har jag badat ett par gånger, förstår inte varför det inte blivit fler för det har varit en underbar sommar.

  SvaraRadera
 3. Ryggbiffen lät inte helt fel den heller. Fin motljusbild på båten.

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga bilder!! Ni verkar verkligen haft en toppenkväll! :)

  SvaraRadera
 5. Härligt att ha sådana minnen att plocka fram när isvindarna tjuter runt knutarna i vinter!

  SvaraRadera
 6. Tack för alla era kommentarer. Detta minnet kommer jag att bevara som en skatt.

  SvaraRadera