söndag 8 juli 2012

Platta julgranskulor


Jag har skapat annorlunda julgranskulor som är platta. Dem går att hänga i granen, på väggen eller i fönstret i olika höjder. Placeringen på mina julgranskulor är bara tillfälligt eftersom detta rummet inte har fått någon juldekoration. Den ursprungliga idéen till julgranskulorna kommer från min blogg kompis Miris skaparlusta jultavlor med en närbild på julgranskulor. När jag läste Miris inlägg med tavlorna fick jag en idé att använda mina CD skivor som egentligen skulle kasseras. Men som jag istället har valt att spara som skapar material.

                               

Efterhand som jag höll på gjorde jag en upptäckt som jag vill dela med mig. När du skall trycka ut limmet från limpistolen välj då att sätta limmet på tapeten istället för skivan som jag gjorde med den första sidan. För när jag tyckte ut limmet på skivan torkade det alldeles för snabbt och blev långa maskar. På tapeten flöt stället limmet ut. När allt hade torkat målade jag de tapetserade CD skivorna röda.


Därefter tog jag fram lådan med kant och sidenband. Jag använde även limpistolen när jag satte fast de olika banden.


              Nästa låda med dekorations material till julgranskulorna blev väskan med pärlorna.


Fästet på julgranskulorna gör sig bäst med metall material. En röd form på varje fick bli kulans fäste. Observera när du skall klistrar på formen med limpistolen blir metall formen glödhet. Ta sedan en röd ulltråd tillsammans med en stoppnål och trä i tråden. Detta är mitt bidrag till klockarbarns återbruksutmaningen som börjar gå mot sitt slut.4 kommentarer:

 1. Oj, vad fina kulor!! Ser att du har en "Första bandslåda" för akuta pysselverk!! :)

  SvaraRadera
 2. Fiffigt att använda ischokladformarna till upphäng! Det skulle säkert bli fint att limma på dem som de är, de ser ju lite ut som den där metallhylsan som brukar sitta på julgranskulor. Men kanske knepigt att få fast?

  SvaraRadera
 3. Kul att du inspirerades av mina tavlor! Och jag blir inspirerad av dina platta julkulor - skulle bli läckert med ett helt gäng i fönstret! Håller med om att det var fiffigt att använda ischokladformarna!
  God Jul!

  SvaraRadera