lördag 23 juli 2011

2 sorters paj i ett skal


Pajdeg:3 dl vetemjöl
125 g margarin
3 msk kallt vatten

Fyllning:Ca
2 dl finfördelade kycklingbitar
Grillkrydda
bacon och broccolie
Äggstanning:3 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl riven ost
Svartpeppar


                Börja med att blanda ihop ingredienserna till pajskalet



Blanda ihop pajdegen i en matberedare och låt den stå och vila kallt ca ½ timme.


(Fyllningen)
Vi har valt som fyllning av ena halvan salladskyckling kryddat med grillkrydda. Bryn kycklingen tillsammans med grillkryddan. Den andra halvan valde vi att smaksätta med bacon och broccoli från min egen skörd.



Klipp baconen i tärningar och bryn dem i en stekpanna(ett paket är lagom), Broccoli får man ta efter smak, själv fick jag inte så stor bit.

 Äggstamningen)
Blanda äggstamningen i en annan skål. Vispa upp äggen med en gaffel och blanda i créame fraiche och den riven ost och kryddorna.
 






    


Ta fram en pajform som smörjas in med margarin. Ta nu fram pajdegen som har vilat och tryck ut den i formen. Nagga små hål i pajskalet med en gaffel.


Förgrädda skalet ca 10 minuter i 225 grader och ta sedan ut formen och lägg i fyllningen och häll på äggstamningen. Grädda i 225 grader.

                                                        Lycka till!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar