onsdag 3 augusti 2011

Möblerade tittskåp


Mina första tittskåp som jag har haft i ett tidigare inlägg var uppbyggda i form av innehållet i ett skåp. Den formen av tittskåp gjorde jag några stycken i olika färgnyanser och gav bort i presenter till vänner och bekanta. Tittskåpen utvecklade jag sedan till olika möblerade rum. Detta är ett gammaldags vardagsrum.
Under den perioden jag gjorde många tittskåp köpte jag allt mitt färdiga material på G-B:s Pyssel &hobby.
Där kunde man köpa miniatyr möbler, små detaljer m.m. Men de hade även gjort upp flera tittskåp som jag hämtade inspiration från. 

Jag hämtade också idéer från Panduro Hobby katalogen.Inredningsmaterialet var dyrt, så ville man inte lägga ner en förmögenhet på sina tittskåp så fick man använda sin fantasi och hitta billigare saker som liknade till exempel ljusstakarna på den öppna spisen som är gjorda av en fyrkantig pärla och en rund plastpärla som jag har klistrat ihop och målat ljusblåa. Ljusen har jag köpt färdiga.


Efter att ha producerat några rum utvecklade jag sedan mina tittskåp vidare till olika sorters butiker. Detta tittskåp är inrett som en lanthandel med bröd, gurka och purjolök som jag har gjort i saltdeg och målat. De olika burkarna är gjorda av ljushållare. Locket är gjort av en knapp och en pärla som har klistras ihop. Det som var dyrast att köpa av inredningen av skåp var kassapparaten.
 2 kommentarer:

  1. Jätte fina och fiffiga tittskåp Susanne!Kul att du beskrivit hur du gjort några saker. Du har verkligen talang!/Gunlög Rinio.

    SvaraRadera
  2. Tack Gunlög! Det var en värmande kommentar :)

    SvaraRadera