tisdag 21 februari 2012

Enkelt att gör egna fiskburgareHemmagjorda fiskburgare är mycket enkelt att göra och det går att variera smaken efter vad som passar var och en. Det är också praktiskt att ta till vara om ni har olika fiskrester i frysen och göra en maträtt av resterna.


I min frys hade jag 4 rödspetfiléer, ¼ del av påsen med laxbitarna. Jag använde mig också av ströbröd. Varför jag har valt majsströbröd beror på att min son Christoffer har gluten. Jag valde som smaktillsättning dill och purjolök.


De andra ingredienserna som jag också använde mig av var ett ägg, havssalt och vitpeppar efter egen smak och flytande hummerbuljong.


Det är smidigast att använda sig av en matberedare som har en skarp kniv i plast skålen. Du startar processen av fiskbiffarna med att mala ner de olika fiskresterna och där efter häller du ner alla andra ingredienser som skall vara i och blanda sedan runt i matberedaren någon minut. Tycker du att fiskfärsen känns för lös. Då får du hälla i mera ströbröd. Fiskfärsen är färdig när den är formbar.Forma dina biffar och platta ut dem med en stekspade. Biffarna går ihop lite vid stekning. Stek dem några minuter på varje sida. Biffarna är färdiga när dem är genomstekta.Servera kokt potatis till och någon god fisksås. Eller gör en egen sås på skyn som blir i stekpannan efter stekningen av biffarna.
Smaklig måltid.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar