Hemmagjorda fiskburgare är mycket enkelt att göra och det
går att variera smaken efter vad som passar var och en. Det är också praktiskt
att ta till vara om ni har olika fiskrester i frysen och göra en maträtt av
resterna.
I min frys hade jag 4 rödspetfiléer, ¼ del av påsen med
laxbitarna. Jag använde mig också av ströbröd. Varför jag har valt majsströbröd
beror på att min son Christoffer har gluten. Jag valde som smaktillsättning
dill och purjolök.
De andra ingredienserna som jag också använde mig av var ett ägg, havssalt och vitpeppar efter egen smak och flytande hummerbuljong.
Det är smidigast att använda sig av en matberedare som har en
skarp kniv i plast skålen. Du startar processen av fiskbiffarna med att mala
ner de olika fiskresterna och där efter häller du ner alla andra ingredienser
som skall vara i och blanda sedan runt i matberedaren någon minut. Tycker du
att fiskfärsen känns för lös. Då får du hälla i mera ströbröd. Fiskfärsen är
färdig när den är formbar.
Forma dina biffar och platta ut dem med en stekspade.
Biffarna går ihop lite vid stekning. Stek dem några minuter på varje sida.
Biffarna är färdiga när dem är genomstekta.Servera kokt potatis till och någon god fisksås. Eller gör en egen sås på skyn som blir i stekpannan efter stekningen av biffarna.
Smaklig måltid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar