fredag 24 april 2015

En konkret papperstavlaI det tidigare inlägget  Färgstark papperskonst. har jag använt samma teknik som i denna tavlan. Jag valde att göra en konkret tavla denna gången. Tanken var att få fram en skugga av ett träd i mörkret. Därför valde jag svartvitta färgnyanser med inslag av grått.


I Påskhelgen röjde jag i ett skåp och behövde då ha en liten låda till förvaring av batterier som är nya. I källaren hittade jag en liten lagom låda med lock. Locket kunde inte vara på så det blev över. Det var samtidigt som jag höll på med mina färgstarka tavlor. Så då blev tanken genast att locket skulle fungera perfekt för en tavla.

På tavlans bakgrund klistrade jag fast tidningstext med lacklim som går att tillverka själv. Recept på lacklim Lika delar skollim och vatten blandas. Receptet har jag hämtat från bloggen Tesa pysslar
Det var första gången som jag prövade detta hemmagjorda lacklim. Jag ger det högsta betyg och om du liksom jag har blandat till mer än det gick åt så går det att spara i en burk med lock. Jag hade mitt överblivna lacklim stående i blandburken i köket en hel dag och konsistensen var detsamma. Genom att använda lacklimmet när jag klistrade fast tidningstexten gjorde att det blev en glansig yta.


Jag gjorde på samma vis som gårdagens inlägg. Är du intresserad läs det inlägget länken finns i början på detta inlägget. Pappers remsorna som jag klippte till denna tavlan gick i svart och grått. Ramen målade jag med svart tub akvarell, precis som det färgstarka tavlorna i gårdagens inlägg. Jag satte dessutom fast en klistrad tavelkrok på baksidan. Tavlorna jag gjorde igår valde jag att sätta fast på vägen med häftmassa.

2 kommentarer:

  1. Vilken fin papperstavla - cool teknik!

    Sv: Beskrivningen till vikrade barbapapporna finns tyvärr än så länge bara i mitt huvud!

    SvaraRadera
  2. Snyggt, gillar verkligen att det text bakom trädet.

    Ha en fantastisk helg

    SvaraRadera