torsdag 19 oktober 2017

Pepper växer och har sina vanorI förra inlägget på denna flik skrev jag om valp stadiet när hundarnas tänder är sylvassa och det kliar i tänderna. Läs inlägget:http://haggalen.blogspot.se/2012/04/de-lilla-sota-busiga-monstret.html Du som inte har läst de tidigare avsnitten gå in på: 

När hundarna växer ser man så tydligt att olika kroppsdelar växer snabbare än andra. Det gör att hundarnas kroppspropositioner ser lite lustiga ut. Det som syns tydligaste är valpens öron och tassar som är mycket större än den övriga kroppen. Lite charmigt tycker jag. När jag ser valpens stora öron och tassar tänker jag på ungdomar hur deras kroppar växer. Jag tänker framförallt på min son som är i den åldern. Hans fötter har växt färdigt. Vilket gör att han har vuxna fötter medan hans andra kroppsdelar inte har kommit så långt ännu. Så man kan säga att sonen har vuxenfötter med en barnkropp. Då har valpen vuxen tassar och vuxen öron med en valpkropp. Nu var Pepper ungefär 5 månader och helt rumsren. När hunden är rumsren betyder den alltid gör sina behov ute. Pepper sov mindre och mindre i sin biabedd utan föredrog hellre andra sovplatser och han sov som en människa i soffan med huvudet på kudden och mös när barnen lade en filt på hans kropp.


När Pepper vaknade brukade han sträcka sig och lade sig gärna på rygg och vred sig fram och tillbaka. Det såg ut som han kliade ryggen. Så gör han ofta nu som vuxen också i gräset på vår och sommaren. 


När vi köpte filtarna till hans biabedd var det för att den skulle bli mera ombonat när Pepper var så liten och planen var att ta bort dem när man blev större. Men han älskar sina filtar fortfarande. Pepper har använt filtarna som snuttefilt och att busa med. Och även nu som vuxen kan han få sig ett ryck att slänga sig fram ta tag i filten och kasta upp den i luften och nafsa i den och råkar vi stå och iaktta honom känner han sig förlägen och vill låtsas om händelsen. Men när han var hade tråkigt som valp kunde han komma fram till en i soffan med filten i munnen för att vi skulle busa med honom genom att dra dragkamp.På våren och sommaren när det är sol och varmt vill Pepper vara ute hela dagarna. Han älskar solen och ligga och sola sig. På våren när solen kommer in genom fönstret och bildar solfläckar i vårt kök har Pepper ända sedan han var valp lagt sig på dessa solfläckar och njutigt av solen. Många hundraser har det jobbigt i värmen på sommaren. Men en Rhodesia Ridgebacka som har sina ursprungliga rötter från Afrika trivs i värmen. Precis som människan som söker sig till solen hittar man även dessa hundraser i den utsträckta i gasande solen. Människans mål är oftast att bli brun. Men jag antar att hundar inte har samma tankar……..Inga kommentarer:

Skicka en kommentar