lördag 21 oktober 2017

Var är den lilla valpen?Detta är en fortsättning på inlägget  Pepper växer och har sina vanor.
som är en följetong av etiketten eller fliken "vår hund Pepper”. Det som är specifikt för Rhodesia Ridgebak är att dem växer så snabbt. Redan vid 8 månader är hunden fullvuxen på höjden. Vilket kan göra att bekanta som inte har sett hunden på någon månad börjar fundera om det är en ny hund dem ser. Eftersom Pepper inte är ute lika mycket på tomten under vinterhalvåret som han är när våren börjar spricka ut gjorde att flera av mina grannar inte såg Pepper lika ofta. Då fick vi just den frågan ”har ni skaffat en annan hund”? ”men var är den lilla valpen”? När vi förklarade att den lilla valpen blivit stor nu. Hade dem svårt att tro att Pepper hade växt så snabbt.


Att uppfostra en Rhodesia Ridgeback är mer krävande än andra hundraser. Eftersom hundrasen är mycket intelligent och vill ha mycket stimulans. Men det första året är det viktigaste i rasens uppfostran. Det är då du bygger upp grunden som du senare får igen när hunden blir vuxen. När hundrasen blir vuxen är den cool lugn och håller sig nära sina familjemedlemmar och är inte särskilt intresserad av främlingar som kommer på besök. Pepper är väldig social så han har inga problem att vistas med bekanta som kommer hem till oss. Men går vi ifrån rummet om han är ensam med gästen söker han alltid upp oss ditt vi gick. När vi hade kalas en dag och han blev ensam med alla gästerna i ett rum. För min man var i köket och barnen i något annat rum och jag var på toaletten. Då ställde Pepper sig utanför toalettdörren och väntade på mig, berättade min mamma. En Rhodesia gillar att utföra meningsfulla uppgifter av olika slag. För att göra promenaderna roligare hade vi med oss godissaker som korv och köttbullar. När den ena av oss höll i kopplet gick den andra förre och lade ut korvbitarna eller köttbullarna på olika ställen. Sen fick Pepper söka med nosen efter godiset. Pepper gillade när sökningen var lite svårare som när vi stack in godis sakerna i barken på trädet.


När Pepper var 8 månader skaffade vi vårt höga staket som är 1.20 högt. Det var underbart att Pepper nu kunde vara ute utan att känna sig övervakad av oss. Det blev en frihet för honom och för oss. Vid den här tiden blev jag också bekant en tjej som har en Rhodesia Ridgeback tik. Hennes hund 2 år äldre än Pepper. Det är stor skillnad att se denna hundrasen leka än andra hundraser som för det mesta bara jagar varandra. När Rhodesia leker slår dem med sina tassar och knuffar varandra. Se filmen så förstår du vad jag menar. Pepper och Hozie som tiken heter är ett riktigt kärlekspar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar