tisdag 28 april 2015

Kyvertväska av systembolagspåsar


I förra veckans husmorsskolans symöte visade jag upp mitt nya handarbets projekt  som jag virkade av systembolags påsar. Nu är den klar med kyvertväska, se förra veckans inlägg:3 systempasar har blivit en halv. I det inlägget lovade jag även att dela med mig av väskans mönster när den var färdig.


Här kommer mönstret som jag lovade. Men där har dem använt garn i stället för plastpåsar och en tunnare virknål. Se första inlägget vilket nummer på virknålen jag använde mig av. Jag följde mönstret "Röd kyvertväska".


Sammanlagt gick det åt 4 ½ systembolags påsar. Jag startade med att klippa av handtagen och botten. Där efter klippte jag hela påsen i 1½ bred sammanhängande remsa.

                                    

Så här startade jag och så fortsatte jag tills jag hade gjort 36 varv. Det är ljuset som har gjort att det ser ut som två helt olika påsfärger på mitt projekt.


När stycket var färdigt startade jag med att festa alla trådar och därefter virkade jag ihop kort sidorna. Sedan fortsatte jag med att virka längre på locket.
   Jag sydde ditt en knapp som dekoration. Det var lätt att följa beslrivnigar, det gick snabbt att göra väskan. Det fanns en nackdel och det var systembolags påsarna är mer skörare och går lätt sönder-

1 kommentar:

  1. Fin väska - har också virkat med plastpåsar, och som sagt de gick lätt sönder ;)

    SvaraRadera