måndag 17 september 2012

Buxbon hos frisören


I helgen har jag ägnat mig åt att klippa en av våra Buxbon som vi har vid garage infarten. Den var så vild vuxen och skymde dessutom sikten när vi skulle backa ut bilen. När jag surfade runt i går hittade jag yttligare en fotoutmaning som sträcker sig över hela veckan och handlar om vad deltagarna har gjort i helgen i bild och text. På Marit Johanssons blogg hittar du denna utmaning som är öppen för alla.


Jag startade friseringen med det här klippverktyget vet inte vad den kallas. Verktyget har blivit rostigt men den fungerar bra ändå.


Eftersom Buxbonen hade blivit så stor hade en del grenar blivit grövre. För att korta ner dessa grenar var jag tvungen att använda sekatören.


Så fin och rund blev busken när jag hade lekt frisör i ungefär 1 timme. Efter klippningen var det bara det tråkiga efterarbetet kvar, som var att samla upp alla grenar och lägga i komposten.


Det blev 2 ½ skottkärra full av grenarna från Buxbonen. Några tunnare och längre grenar hamnade i en papperspåse. Detta skall bli ett material som jag skall jobba vidare med. Är du nyfiken får du kika in på bloggen de närmsta veckorna, så får du se vad det blev av grenarna.

4 kommentarer:

 1. Men vilken skillnad, det gjorde du bra. Du påminner mig också om att jag måste klippa min pudel som blivit väldigt långhårig och ovårdad, tror att jag ska ta tag i det idag :)
  Kul att du är med i min utmaning!

  SvaraRadera
 2. Blev ju jättefin, buxbomen! Ska bli spännande att se vad du hittar på med buxbomsspillet.

  Jaha, ja.. en fotoutmaning?? Verkar skoj!! Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Tack för era kommentarer! Alla tänkbara utmaningar är roliga och det ger publicitet till bloggen |)

  SvaraRadera
 4. Så fin din buxbom blev. Den var grön inuti också ser jag :) Frisk o fin!

  SvaraRadera