måndag 17 september 2012

Pannkaksrulle med köttfärsröra


I helgen överaskade jag mig själv o min familj då jag lyckades trolla ihop en utsökt middag. När till och jag blir överaskad att smakar helt fantastiskt god, då har jag lyckats. Receptet med beskrivning vill jag dela med mig på marit johansson helgfotoutmaning.


Till pannkakan har jag använt 4 ägg, 5 deciliter mjölk, 2 deciliter mjöl (jag använde glutenfrittmjöl men det är bara att byta ut mot vetemjöl), 1 tesked strösocker och 1 tesked salt.


För att få en klump fri smet använder jag elvispen när jag gör pannkaksmet. Börja med att vispa upp äggen med mjölken och lägg sedan i kryddorna och mjölet.


                            Smörj en långpanna och häll i smeten. Grädda i 200 grader i 30-40 minuter.


Undertiden pannkakan är i ugnen gör du i ordning köttfärsröran. Till köttfärsröran har jag använt: 500 gram nötfärs, 8 champinjoner, 1 gullök, 5 centimeter purjolök, 1 banan, mangochutney och kokosolja.


                                                         Skiva champinjoner och purjolök.


                          Bryn sedan dem i kokosoljan och lägg i 2 matskedar mangochutney, rör om.


               Förutom mangochutney använde jag kryddorna vitlöks pulver, paprika pulver och havssalt.


                                                           Bryn nötfärsen och krydda.


 Blanda i 1 ½ deciliter ketchup, lägg i de brynta grönsakerna och till sist vänder du i skivad banan.


       Bredd Köttfärsröran över den färdiggräddade pannkakan och rulla ihop den. Smaklig måltid!

1 kommentar:

  1. Jag som egentligen inte tycker så mycket om pannkaka, borde nog prova denna rätt.
    Verkar intressant!

    Idag åt vi korvpannkaka, med maken som kock, det var okej. Vågar väl inte säga annat. Han älskar rätten.

    SvaraRadera