söndag 8 juli 2012

Halloween ljusstake


Nu är det bara en vecka kvar till Halloween. Detta är ingen helg som vi brukar fira,  förutom mina ungdomar som brukar fira med kompisarna. När dem var yngre gick dem o knackade dörr. Det var något vi var emot de första åren. Men tiderna förändras och vi var tvungna att acceptera denna nya tradition som hade bestämt sig för att stanna i Sverige. Det ända jag gör på helgen är att dekorera med pumpor, spindlar med mera. Jag har lärt mig att gilla Halloween mer och mer. Det trevligaste med traditionen är att det händer något under rusk perioden Oktober/November innan glädje fyllda December inleder och lyser upp höst och vintermörkret.

Detta är en ljuslykta som är gjord av ett återvinningsglas. Glaset är inget inköpt dricksglas utan en förpackning av frysta cappuccino  mousse som jag har köpt på ICA MAXI. Denna Halloween lykta delar jag med mig till veckans Återbruksutmaning del 5. Följ länken för att se alla andras bidrag.


För att fylla på min etikett Halloween lånade jag denna boken. Och det var här jag hittade tipset på ljusstaken.


                                                 Men jag utvecklade lyktan på mitt sett.


Jag började med att måla glaset med frostlack som används tillsammans med glasfärger för att göra olika effekter. Det tar flera timmar innan lacket torkar.


Lång tork tiden på frostlacken gjorde att jag inte kunde fortsätta från näst kommande dag. Då gick jag vidare till steg 2 som var att måla spindelnätet. Då använde jag pop upp färg med pärlemo vit.


          När spindelnätet hade torkat limmade jag fast en spindel på varje nät med limpistolen.

7 kommentarer:

 1. Det är ett fint pyssel som också skulle kunna passa min sjuka tjej idag. Tack för tipset.

  SvaraRadera
 2. Trevligt otrevligt pyssel, passande skräckhögtiden nr 1! Bra tutorial!

  SvaraRadera
 3. Oklart om jag har kommenterat.. eller det har jag ju så klart! Oklart om den gått iväg??

  SvaraRadera
 4. Tack för era kommentarer! Helt ok med två kommentarer Lopplisa :). Det är ju inte lätta att se om kommentaren kommer fram eftersom jag vill godkänna dem innan. Kanske jag skulle ändra och till publicering på direkten istället för godkännande. Skall fundera på det. Har i alla fall tagit bort robot kollen. Kan vara ganska jobbigt att lösa bokstavskoderna i bland.

  SvaraRadera