fredag 19 oktober 2012

TILLBAKS till sommaren funderingar


I mitten av sommaren planterade jag ett frö med jättesolros. Efter att jag hade planterat blomman i rabatten har den växt och växt. Solrosen har utsatts för storm och några minusgrader. Men den har varit tålig. När stormen drog in för någon månads sedan var jag tvungen att förankra växten i källartrappans räcke. Solrosen har även en stötte pinne eller rättare sagt en bit av ett mindre trä. Jag tänker TILLBAKS några månader när det fortfarande var sommar. TILLBAKS som är temat hos Sinneskattens fredags utmaning denna veckan.
När det fortfarande var varm och Jättesolrosen växte på höjden minns jag att mina tankar kretsade kring  solrosens närmsta framtid. Jag funderade om den skulle hinna slå ut i blom innan frosten skulle döda den. Nu är det mitten av oktober och det har endast varit tre dagar med frost. Men då var det bara -2 grader kallt.


Blomman är inte så stor men jag antar att det beror på att det inte är så mycket sol om dagarna och för lite värme. Men jag är trots allt lycklig för att jag har fått se min Jättesolros blomma.


                           I samma rabatt blommar även mina Tagetes som jag också har drivit upp.
1 kommentar:

  1. Kul med en solros, glädjer dig och sen dina småfåglar med sina frön.

    Tjingelingen.

    SvaraRadera