söndag 14 april 2013

Å som i ÅTERBRUK på andra veckan av bokstavsutmaningen

                                             

Förra veckan startade jag min mini utmaning på tre veckor. Inför den veckan var mina funderingar om det skulle bli bli några deltagare till utamningen. Men jag hade tur! Två av min trogena blogg vänner Åsali och miris. Dessutom hittade Eva Trillan hit. Välkommen till dig Eva! Jag är så glad för alla som vill delta i min utmaning. Även om du missade förra veckan kan du delta denna veckan då första bokstaven eller fokuset på ditt inlägg skall börja på Å.

                                             Å som i ÅTERBRUK


Återbruk kan även vara matrester. I våran familj äter vi inte alltid upp brödet. Om brödet är 2 dagar gammalt så vill ingen äta det inte ens rosta det. Men då finns det ett annat alternativ att göra med brödresterna istället för att kassera dem.


              Tärna upp resterna och lägg dem i en långpanna sätt samtidigt på ugnen på 225 grader.


Häll på ½ deciliter matolja, cirka 1 matsked salt och 1 tesked vitlökspulver och rör om. Ställ sedan långpannan näst längst upp i ugnen och rosta brödtärningarna tills dem blir hårda. Men ha uppsikt så dem inte blir brända.


Du kan variera och göra större bitar som smörgåsar rostade med vitlökssmak


Det går att blanda olika sorters brödrester både ljusa, mörka och grovt bröd. Brödkrutongerna är goda att äta som godis, till sallader, i soppan eller som tillbehör till middagen. Dem håller sig i en burk med tättslutande lock i rumstemperatur i ungefär 2 veckor. 

Nu är jag väldigt nyfiken vad ni andra har hittat på att koppla till veckans bokstav Å. Fyll i din länktitel och namn och webbadress i länkverktyget nedan. Lycka till!


.

1 kommentar:

  1. Såg igår att vi har samma rubrik du och jag men olika områden de var kul:-) Smart sätt att ta hand om brödbitar.

    SvaraRadera