torsdag 11 april 2013

Potatisbullar som ger KRAFT och energi


För att få KRAFT och energi behöver vi mat. KRAFT behöver vi för att orka röra oss. Detta KRAFT inlägg är skapat till Sinneskattens fotoutmaning. Veckans tema är KRAFT efter egen tolkning av begreppet.
Mitt kraft inlägg innehåller ett eget recept på potatisbullar med knaper stekta bacon och rårivna morötter.


Potatisbullarna är ett mat återbruk. Dagen innan hade vi haft potatismos och korv. Det blev några skedar potatismos över efter middagen. Jag sparade mos resterna i kylen. Dagen efter tog jag fram resterna, salt, vitpeppar, 1 ägg och broccoli som jag kokade mjuka.


I kastrullen blandade jag i ägget tillsammans med kryddorna, broccolin och 1/2 deciliter Pofiber (ett glutenfritt mjöl som kan ersättas med vetemjöl eller skorpmjöl. Jag tog en sked med mos blandningen, formade en boll och plattade ut med stekspaden. Bullarna steks efter baconen för att kunna använda de fettet från baconen och det gör att även potatisbullarna får en god smak.


6 kommentarer:

 1. Fin tolkning av temat. Det ser gott och kraftgivande ut.

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset, det kom precis rätt. Jag testade idag att göra vegetariska biffar som inte alls blev goda, tänkte att jag skulle leta upp ett recept som innehåller potatis istället :) baconet kan man ju hoppa över!

  SvaraRadera
 3. Så mumsigt, knaperstekt bacon går alltid ned :0)

  SvaraRadera
 4. Potatisbullar är verkligen kalas men jag brukar köpa dem färdiga.

  SvaraRadera
 5. Det gillar jag . om vi inte skulle äta blev vi allt bra kraftlösa.
  Ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera