söndag 19 maj 2013

Vad är konst och vad fotograferar vi helst?


Det är tid för helgutmaning hos Marit Johansson och denna veckan bjuds det på tävling :) Där kan du vinna ett presentkort på 500 kronor hos Nillas handelsbod som har många fina saker i sin butik. I helgen har jag bara slappat eller "chilat" som ungdomarna brukar uttrycka sig. Anledningen har varit att vi har haft högsommar värme som plötslig dök upp. I måndags gick jag runt med vantar och frös och i helgen svettades jag i shorts och linne.Det blev som en chock för kroppen. Istället för att visa en solstol i dagens helgbidrag har jag valt att dela med mig av mina tankar när jag "chilade" i solstolen.

Jag funderade kring vad som ofta hamnade på foto och hur olika konstverk kan se ut. Vilka diskussioner och åsikter det kan finnas av ett konstverk eller en bild. Oftast är det dem där perfekt fina bilderna för ögat som lyfts fram. Men alla har vi olika åsikter vad som är fint och fult. När jag besökte konstmuseet  i Göteborg senast såg jag en tavla med vissna blommor i en vas. Då blev jag inspirerad och jag funderade varför inte? Den var snygg och originell. Så fotona jag valde ut till dagens helgbidrag blev mina vissna Påskliljor, en vissen ensam tulpan och en krukväxt som jag har lyckats ta död på. Och för att inte collaget skulle bli för dystert eller för att lysa upp bilden har jag stoppat in ersättnings buketten med nya fräscha Påskliljor och tulpaner som skall pryda mitt vardagsrum när jag kasserar de vissna blommorna. 

                                  

Efter att jag hade besökt konstmuseet i Göteborg för några år sedan blev jag inspirerad av att måla vissna tulpaner. Så det blev en tavla målad på en frigolit skiva. Samtidigt hade jag en bok hemma med olika indianmönster. Så det blev en kombination. Tavlan finns med i ett av mina tidigare inlägg: tavlor med indianmonster.

6 kommentarer:

 1. Visset kan också vara vackert :) Men just idag fotade jag gullvivor! Vackra, friska och ovissna ;) Det slår mycket!

  SvaraRadera
 2. Frigolit har jag aldrig målat på - det var nytänk!
  Det får jag testa någon gång.
  Ser att du är intresserad av hantverk - kanske har du besökt mig här någon gång ;-)

  http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/

  SvaraRadera
 3. Härligt med inspiration, som väcker kreativiteten!
  Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Fint collage! Roligt att få ta del av dina tankar! Nyttigt att ta det lugn ibland och få ro att fundera en stund!

  SvaraRadera
 5. Att måla på frigolit var nytt för mej, snyggt visset collage.
  Ha en bra dag;-)

  SvaraRadera
 6. Javisst har du gjort rätt!
  Värmen som kommit var verkligen välgörande, vi har också tagit det lugnt och chillat :)

  SvaraRadera