söndag 12 maj 2013

Vårfint i lådorna och vid ytterdörren. Men vad står det i hörnet?


I helgen köpte jag Penséer. Eftersom mina egenodlade Penséer växer i snigelfart så blev det till att köpa i år igen. :( Jag kommer inte att bry mig om att ödsla energi och jobb på att driva upp egna Penséer någon mer gång. Varje år brukar jag plantera Penséer i mina lådor som jag har under altanfönsterna. Jag är en ombytlig person så det blir olika färgkombinationer i lådorna varje år. I 9 år har jag haft olika variationer. Min glädje är också över alla nya färger som odlas fram. För två år sedan var jag överförtjust i dem oranga blommorna. Förra året var det svarta blommor. Men i år blev jag besviken för det har inte dykt upp någon ny färg.....
Det gjorde att jag gick länge o funderade över vilka 2 färger jag skulle kombinera ihop till mina lådor. Efter ett besök hos svärföräldrarna fick jag syn på planterade penséer med en blomma i varje färg. Det var så snyggt!


Så här snyggt blev det! Jag blev mycket nöjd över kombinationen med en blomma av varje färg. Jag ser att lådans ställning skulle behöva en uppfrächning. Det får jag göra vid ett annat tillfälle.


Jag brukar också ha en kruka vid ytterdörren. Eftersom det fortfarande kan komma frost på nätterna fick jag välja växter som är frost tåliga. Så det fick bli mini Penséer med mini enen från julgruppen som jag fick av min son Christoffer i julas.


Den andra växten som var i julgruppen var en vit våreld. Den fick nu komma i en ensam kruka och stå i fönstret bland dem övriga krukväxterna.


Men oj vad står det här!! Ingen mer snö vill vi ha! Det är ju maj månad så det är väl ingen risk. Förutom plantering blev det bort rensning av vinterredskapen. Inlägget blir mitt bidrag till Helgutmaningen, gå in och läs vad de andra deltagarna har bidragit med.
4 kommentarer:

 1. Så härligt med det vårfräscha! Ha dé gott! Elisabeth

  SvaraRadera
 2. Härlig tid nu när det går att ställa ut krukor och balkonglådor med fräscha blommor! Så fint det blev!

  SvaraRadera
 3. Här är det absolut inte aktuellt med att ställa ut något ännu, om man som jag vill slippa ta in dem varje kväll. Penséer är vackra även om jag inte haft sådana på många år -vet inte varför.

  Helt klart ska du plocka in vinterredskapen, eller utmanar du ödet?
  Det blir många sådana helger framöver i vårt land, men inte hos mig den närmsta tiden, men kul att se vad andra gör.

  SvaraRadera
 4. Så fint du gjort det med blommorna, jag ska snart sätta ut lite kryddor :)

  SvaraRadera