onsdag 9 oktober 2013

Färgglada etiketter


I augusti fick jag hem hösten/vinterns katalog från Panduro. Detta är en katalog som jag aldrig tröttnar på att bläddra i. Jag kan däremot säga att jag inte är någon stor kund. Däremot ger katalogen mig mer inspiration till olika projekt som utvecklas från Panduros sortiment. I början på denna månaden skickade jag in en beställning. Jag behövde fylla på mitt förråd med ljusvekar. Men det blev mer varor eftersom det var stor rea. Nu är det bara att vänta på sms.et att paketet har kommit. Jag använde mig av färgat papper. Jag sparar alltid små restbitar och lägger dem i ett kuvert till ett kommande projekt. Det blev smala lite mindre etiketter och lite större och bredare. Under alla färgglada etiketter ligger framsidan på ett kollegieblock. Där på klistrade jag fast dem färgade etiketter. Det gjorde jag för att papper etiketterna skulle bli lite stabilare.


I katalogen hade var det proffsiga sylt etiketter som hade denna formen och hålet där snöret eller bandet träs in i var en "öljet" som stansas med hjälp av ett speciell verktyg för öljetstansning. Gå in på länken så ser du vad jag menar: Panduro. Jag anser att det ofta finns ett liknande komplement hemma. Dessutom vill jag inte fylla mitt hem med mängder av olika verktyg. I min handarbetskista har jag en tång för större öljetter eller vad dem kallas. Jag menar metalhålen som finns på jackor till band som skall dras ihop.


I katalogen var etiketterna fastsatta på syltburkar. Men dem går att använda även till andra ända mål. Jag gjorde flera på en gång. Nu har jag förvarat dem i ett kuvert tills jag behöver dem.

2 kommentarer: