lördag 5 oktober 2013

Servettringar med lövtryck


Här är materialet som jag har använt mig av till dagens Härmapa. Jag har återigen fastnat för att härma bloggen Hemgjort. Helena har många enkla snabba pyssel. Men denna gången har jag valt att utveckla hennes inlägg där jag har valt att klä dem klippta ringarna med tyg istället för servetter. Jag har dessutom valt en hushållsrulle istället för en toarulle. På en toarulle går det 5 servettringar som är ungefär 5 centimeter. Sen har jag också valt dekoration med tema hösten. 


Det är sällan jag använder löst lim i mina projekt. Det är ofta så smidigt med limpistolen. Den stora nackdelen med pistolen är att limmet torkar så snabbt. När jag limmade ringarna med skollimmet använde jag en pensel och srtök på limmet först på utsidan runt om rullen. Jag lät dem torka 1-2 minuter innan jag började limma fast kanterna på insidan av rullen. I det momentet rekommenderar jag att ha en sax eller liknande verktyg att trycka till tyget i limmet med så det vill fastna. Det är enormt kletigt på fingrarna med skollimmet. Tänk att det hade jag nästan glömt!


Det har regnat hela dagen hos oss så det gick inte att hitta ett passande löv till tryck. Då kom jag att tänka på min stora kokbok som har kvar de pressade växterna sedan 2 år tillbaka.


Det fick bli ett mini löv i form av ett smultronblad. Jag använde svart textilfärg som jag målade på bladet med penseln och tryckte fast på tyget med hjälp av ett hushållspapper.Det fick plats med tre tryck på varje servettring. Nu blir det att engagera en höstmiddag för 5 personer. Så jag kan duka efter hösttema. Förutom att detta inlägget är en härmapa så är det också ett inlägg till min egna Höstutmaning för oktober
1 kommentar:

  1. Tänk vad man kan göra av alla fina höstlöv nu för visst är det härligt att plocka in och dekorera med. Ha en fin höstsöndag Karin

    SvaraRadera