söndag 1 december 2013

Adventsljusstake av en äggkartong


Idag är det den 1 december,bloggens adventskalender startar med första paketet/inlägget som kommer att pågå fram till julafton. Jag använder mina barns före detta paketkalender som dem hade när dem var mindre. Istället för att öppna paketen hänger jag upp paketen/inläggen varje dag. 

                         

Nr 1: Dagens paket/inlägg är en adventsljusstake som är tillverkad av återvinnings material. Jag började med att slakta en äggkartong med storleken för 15 ägg. Jag startade med att ta bort locket.


Locket är perfekt att ha i botten på den bruna påsen för matavfall om du har den bruna soptunnan.


Underdelen blev 2 julprydnader. Den främre delen har jag använt till adventsljusstaken och den bakre delen kommer i ett annat inlägg till adventskalendern längre fram. Du kanske kan fantisera vad det skall bli? Hela äggkartongen kom till användning på tre olika sätt. Ljusstake, ..... och bottenplatta till bruna påsen. Jag målade ljusstake delen röd med allmogefärg.


I mina skåp kan man fina lite av varje. Bland annat finns det paket med torkade, färgade växter av olika slag som kan användas att dekorera olika prydnader. 


Varje skålformig på äggkartongen är fylld med guldfärgade stenar. Ovanpå stenarna har jag tryckt i färgade torkade växter. Ljusen är nedstuckna i hållen och tar stöd av bordet under och står stadigt. Men skall du flytta på staken rekommenderar jag att släcka ljusen. Nu är det dags att tända första ljuset! 
Ha en bra advent!3 kommentarer:

  1. Ja, det var en innovativ idé till adventsljusstake!! :) Nu är den ju fin målad, men skulle den vara omålad vore det ju en riktigt rolig förnyelsebar engångsadventsljusstake!! Ha en fin advent du med!!

    SvaraRadera
  2. Bra idé med blog-adventskalender! Jag har själv precis och behöver motivation och idéer till vad jag ska skriva om.
    http://lonelyfieldpysslar.blogspot.se

    SvaraRadera