söndag 15 december 2013

Det nya utseendet på syltburken


Bloggens adventskalender har nåt fram till bild nummer 15. På bilden ser du en förre detta syltburk som jag har förnyat med lite färg. Nästan alla inläggen dem här veckorna har jag skapat innan julkalendern startade och bara några få blev till under tiden. Så i helgen fick jag ligga på högvarv i skapar verkstaden och producera och fotografera. Det har varit stressigare än vad jag trodde med en adventskalender. Om det kommer att bli en tradition på bloggen kan jag inte lova. Men en sak har jag lärt mig och det är att börja redan första veckan i november att skapa till adventskalendern så det finns på lager. Eftersom veckorna bara finns tid för skriv arbetet och skapandet på helgerna. När jag köpte glasburken var det äpplemos i den. Därefter fylldes burken med lingonsylt från en refil förpackning. I helgen diskade jag bort alla etiketter så burken blev naken och ren. Detta är mitt bidrag till Helgutmaningen där det nu pågår en tävling som alla deltagare har chans att vinna ett presentkort hos Photowall. Jag hoppas att jag blir den lyckliga vinnaren denna gången :)


Den nakna burken fick små färgklickar i form av stjärnor som jag målade med glas och porslinsfärger. Jag använde en stjärnmall av papper som jag fäste på insidan med häftmassa. Jag prövade också att strö glitterpulver på det målade stjärnorna innan färgen torkade. Det blev blåa och silvriga stjärnor.


Tillsist avslutade jag med att dutta på med guld reilif för glasmålning som prickar runt omkring stjärnorna. När målningen var klar fick burken torka i rumstemperatur i 24 timmar innan jag brände den i ugnen på 150 grader i 15 minuter. Målningen av den förre detta syltburken gjorde jag på lördagen. På söndagen fortsatte jag att arbeta med burken som hade fått ett nytt utseende. Följ med i morgondagens bild öppning på bloggens adventskalender så får du se den spännande fortsättningen.5 kommentarer:

 1. Kul jobbat med glasmålandet :)
  http://foto.rudenius.se/?p=2014

  SvaraRadera
 2. Härligt med återbruk och kreativitet!!

  SvaraRadera
 3. Burken blev ju jättefin när du har målat och grejat med den! Bra återbruk!

  SvaraRadera