söndag 29 december 2013

Tänk på djuren använd ljudlösa raketer!En hund som blir skrämd av något har svårt att bli av med sin rädsla.Om hunden inte lyckas bli av med sin upplevelse genom olika terapier som finns. Hänger rädslan kvar hela livet och oftast kan den hemska upplevelsen trappas upp med hundens åldrande. Så är det för vår hund Pepper. Det var andra nyårsafton i Peppers liv som han blev skrämd. Det var när vi hade kommit ut genom ytterdörren och gått några meter som en raket kom ovanför oss , (flera timmar innan tolvslaget), Himlen lös upp och ett kraftig skott tjöt rakt ovanför oss. Efter den dagen är Pepper skott rädd. Hans skott rädsla har varit ganska hanterbart några år. Den terapi som Pepper har genomgott är framför allt att vi inte har gjort någon uppmärksamhet över skott som har avlöst under utevistelsens. Vi har även köpt en CD skivan med olika ljud som raketer, åska, pistolskott som vi spelade några gånger om året. Det fungerade ganska bra dem första 5 åren. Dem två senaste åren har inte dessa återgärden hjälpt längre. Förra året var det som värst. Pepper var så rädd så hela kroppen skakade. Han flämtade och hans hjärta klappade. Vi trodde han skulle få en hjärtattack! Dessutom vågade han inte gå ut och bajsa på tre dagar. Det gjorde att den tredje  dagen då han äntligen bajsade kom det blod samtidigt i avföringen. Då besökte vi veterinären. Pepper fick en salva för att bli bra från sitt sår i ändtarmen samtidigt fick vi även information om eventuella återgärden att göra inför Nyår och Påsk helger. Det finns några lindriga receptfria läkemedel som kan användas i samband med rädsla för raketer till hundar. Men effekten av dem får prövas fram det fungerar bra på en del hundar. Här är en länk med den informationen vi fick: skotträdda hundar

Jag ville gardera mig efter den hemska nyårsafton genom att ha en starkare medicin som jag vet hjälper och fick då ett recept belagd medicin för människor som även går att använda till hundar i såna här situationer. Det är medicin mot oro och depressioner som bara får tas i korta perioder. Medicinen heter Xanor. Den verkar efter 1-2 dagar. Jag startade i går och idag på promenaden på förmiddagen var det några personer som redan hade startat att skjuta smällare eller raketer. Pepper reagerade inte ens så medicinen har verkat. 

                                 
             En bra sida att läsa mer om råd för skotträdda hundar

Men visst är det hemskt att hundar skall tvingas ta starka mediciner för att vi människor skall skjuta raketer med höga skott! Men nu finns det alternativ! 

                         TÄNK PÅ DJUREN KÖP LJUDLÖSA RAKETER!
 Här kan du köpa tysta fyverkerier med massor av färger men fråga även i butiken där kan du också få tag i dem ljudlösa raketerna som är lika fina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar