tisdag 28 januari 2014

En omaka handske blev en ny axelrem till favorit väskan


När mina döttrar var några år yngre tröttnade dem snabbt på sina handväskor och det skulle köpas nya trots att väskorna var hela. På den tiden kunde jag endast använda ryggsäck eftersom jag hade problem med mina axlar. Jag tyckte denna väskan var för snygg att skänka bort. Så den blev liggande i ett förråd. För 2 år sedan prövade jag om jag kunde använda andra väskor än dem tråkiga ryggsäckarna som finns att köpa. Jag var så lycklig över att kunna ha den snygga väskan. I 2 1/2 år har jag haft den till och från arbetet. Strax innan jul började lädret på axelbandet lossa mer och mer. Efter jul var jag runt i olika väskaffärer för att se om jag hittade någon favorit. Det fanns en hel del snygga med bra priser. Planen var att köpa en ny väska. Men det finns ett problem, jag kan inte skilja mig från favoritväskan.


Här är en skinnhandske som har tappat bort sin maka. 


Handsken dissekerades och resultatet blev en cool pulsvärmare utan make.Jag fick en idé att pröva att laga axelremmen för att kunde använda väskan ett tag till. Det skulle vara mer naturligt om en dragkedja gick sönder innan jag är tvungen att kassera favorit väskan. De dissekerade delarna från handsken var 5 fingrar. Varje finger klippte jag upp i sömmen så det blev ett helt stycke. Och varje del eller stycke nålade jag fast runt remmen. Alla fem fingrarna gick åt.


 Skinnet var mjukt i handsken så det fungerade att sy med vanlig nål och tråd. Det fungerade! Jag är så stolt över min nya axelrem på favorit väskan. Detta blir mitt bidrag till veckans Symöte


4 kommentarer:

 1. Vad smart, och vad kul att du kan fortsätta använda väskan ett tag till!

  SvaraRadera
 2. Så bra. Nu kan du ha favvoväskan länge ännu och sparar en massa pengar och tid på att slippa åka och handla nytt. :-)

  SvaraRadera
 3. Utomordentligt återbruk av en udda handske! Ja, inte kan man slänga något som man gillar och som funkar (väskan alltså) bara för en skavank. Nu fick både väskan och handsken ett nytt liv - man kan kanske kalla det en lyckad transplantation.

  SvaraRadera
 4. Snacka om underbart återbruk! Vad kul att du kan fortsätta din favoritväska ett tag till =)

  SvaraRadera