söndag 26 januari 2014

Stads kruka


I helgen har jag målat färdigt den här krukan som ger mig vårkänslor. Krukan placerade jag i köksfönstret tillsammans med mina solrosgardiner. Kan avslöja att jag tog ner julgardinerna i helgen och dem ersattes med halvmatta gardiner. Inte för starka färgklickar ännu för det är fortfarande vinter ute. Jo till sist fick även vi vinter i södra Sverige. Vi har lagom med snö och lagom med kyla -5 grader. Mina solrosgardiner har en blå bakgrund med stora solrosor i gult. Stadskrukan blev en färgklick i köksfönstret.


Innan jag började måla husen var krukan gul/orange melerad. krukan är av porslin och det är andra gången jag förnyar den. Ursprungsfärgen är helvit. När jag för många år sedan gick i en studie cirkel målade jag den orange/gul med porslinsfärger och brände den i ugnen. Nu får krukan ytligare ett nytt utseende. Motivet har jag hämtat från Lopplisa och sen utformat den på mitt vis.


Jag har alltid varit inspirerad att måla olika sorters hus. Hemma i mitt fönster är det inte många krukor som är enfärgade utan dem flesta är målade som tavlor med olika motiv. Vill du se fler krukor gå in på etiketten KRUKOR. Inlägget kopplar jag även till utmaningen I mina händer.

4 kommentarer:

  1. Tycker det färdiga resultatet blev superfint! Härlig teknik som ger djup i bilden. Fint!

    SvaraRadera
  2. Så fin din stadskruka blev!
    Lyser säkert upp i ditt fönster.

    SvaraRadera