söndag 9 februari 2014

Årets först blommorEfter att ha haft vinter med kyla och snö i ungefär i 1 månad, startade veckan med naturlig smältning med plusgrader och stark sol. Avslutningen på veckan blev ihärdigt regnande och i helgen var vår trädgård helt snö och isfri, Snösmältningen gick otroligt fort. Under dem soliga dagarna var jag runt med kameran. Jag blev mycket förvånad vad som gömde sig under snötäcket som tidigare legat tjock i rabatterna. Knoppande snödroppar skymtade fram. Inte helt förvånad var jag att se just den arten eftersom dem ofta blommar i januari-februari där vi bor.


Mer förvånad blev jag över denna upptäckt av blomning. En blommande Pensé i mitten av februari! Det som gjorde mig extra glad var att det var min egen odlade Pensé som jag planterade ut i rabatten efter att ha varit halv vissen i balkonglådorna. Kanske de egen odlade Pensérna är dunder tåliga....


Om jag minns rätt så var det nog förra helgens som jag delade med mig av mina nysådda Penséer till Helgutmaningen? I så fall tog det bara 1 vecka för en del av Pensé fröna att gro. Denna så tekniken tycker jag är fantastisk. Fröna som läggs på jordytan, fröna som själva arbetar sig ner under jorden och det börjar växa upp en liten, tunn, grön stjälk ovanför jordytan. Dunder Penséerna som jag hämtade dessa fröna från gror tydligen också dunder fort. Det skall bli spännande att se hur snabbt dem kommer att växa.
5 kommentarer:

 1. Härligt med våriga bilder, vilken söt liten pensé med fin färg;-)
  Ha en bra vecka

  SvaraRadera
 2. Härligt när de första blommorna kommer. Försöker föölja faserna här i Spanien. Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Spännande med dina frön och din blommande Pensé verkar väldigt tålig. Visst är naturen fantastisk och kanske speciellt när det börjar våras !

  SvaraRadera
 4. Spännande fortsättning på vårodlingen, jag följer.
  /Kiki

  SvaraRadera