måndag 6 april 2015

Ett spännande halsband

                                                               Hej!

Det blir ingen ordning på dagarna när det är långhelg. Skönt har det varit med mys och umgänge med familjen och släktingar. Idag är det egentligen måndag, men ändå söndag. Här hemma är det verkligen en ren söndag med ledighet och seghet efter gårdagens firande med mina barn och respektive. Så gick jag in på blogg sidan och fick se att det faktiskt är måndag och återbruksutmaningen hos Klockarbarn.
Jag måste då avslöja att jag inte har hunnit att tänka, planerat eller tillverkat något att bidra med. Så istället delar jag en repris med uppfrächning. Och hoppas att detta är ok!

Minns ni kryddburken som jag förvandlade till vas och kylskåpsmagnet, se inlägget: En tom kryddburk blir tre nya föremål. och Vad blev det av kryddburkslocket. Här kommer den tredje och sista delen av kryddburkens delar som är plast ströaren. Ströaren har jag gjort om till ett spännande halsband.


Först prövade jag att måla direkt på plasten med den bruna färgen. Men det visade sig inte vara speciellt hållbart. Färgen lossade ganska lätt. Då beslöt jag mig för att täcka plast ytan med Clay leran som är kornig. För att samtidigt få en annorlunda yta på smycket. 


När jag tryckte ut Clay leran satte jag samtidigt ett fäste i form av en ögla tillverkad i koppar färgad ståltråd.
Det tog ungefär 3 dagar tills leran hade torkat. Jag fortsatte då med arbetet med smycket genom att måla 2 lager med den bruna allmogefärgen. Jag avslutade med att trä smycket på ett läderband.
2 kommentarer:

 1. Kul att använda oväntade material!
  För ströaren till en kryddburk är ju lite oväntad :)
  Har inte sett någon annan som återbrukat det förut!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att vara först med en idé och ganska ovanligt idag. Tack för din kommentar!

   Radera