onsdag 5 februari 2014

Vad blev det av kryddburkslocket?


Tidigare i veckan visade jag ett inlägg där jag hade återanvänt en tom kryddburk av glas, se inlägget:En tom kryddburk blir tre nya föremål. Här följer den andra delen av kryddburkens återskapande. Locket på burken har jag förvandlat till en minitavla med samma statskänsla på hus som, stads kruka som blev en färgklick i mitt köksfönster. 


Motivet har jag målat i akvarell på ett akvarellpapper. Jag började med att rita formen runt locket och därefter målade jag bakgrunden med akvarellkakor och pensel.Medan bakgrunden torkade ritade jag en till rund form runt locket. I cirkeln ritade jag stadshus på en vågrätt rad och färglade dem med akvarellpennor. Därefter duttade jag på vatten på en halvtunn pensel och målade på pennfärgen. Genom att tillsätta vatten på pennfärgerna i akvarell gör att färgerna får mer lyster. 


När båda teckningarna hade torkat klippte jag ut dem. Bakgrunden runt cirkeln och den andra teckningen runt huslängan. Bakgrunden limmade jag fast på insidan av kryddlocket. Baksidan av huslängan klistrade jag fast en bit kartong innan den limmades fast på bakgrunden. För att det skulle bli en 3D känsla i tavlan.


Tillsist avslutade jag med att klistra jag fast en magnet på baksidan av kryddlocket.. Detta blev en mini tavla att hänga på kylskåpet.

2 kommentarer:

 1. Också ett kul återbruk!
  Såna lock kan man ju göra en uppsjö av olika tittskåps-magneter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu gav du mig en idé! Det är inte alla som gillar att skapa i de lilla formatet som jag gillar. Men många gillar att äga det lilla formatet. Det blir nog som du säger en mass produktion i den varan till shopen. Tack för kommentaren!

   Radera