söndag 30 mars 2014

Vårfint utanför ytterdörren


I helgen hade vi våran varmaste dag på hela månaden. Det är sista helgen i mars då termometern sträckte sig upp till 21 grader i solen. Vår tomt ligger i halvskugga det gör att blommorna alltid slår ut senare än på andra ställen runt omkring. Jag har ännu inte fått så många blommor som har slagit ut, Snödropparna börjar blomma ut. Det kändes akut med ett besök till trädgårdsbutiken för inhandling av minipåskliljor som jag kallar dem. Men blommans namn heter egentligen ”tête-a-tête”. Den rosa blomman som jag har planterat i samma kruka är en vårljung det är en sort som jag tror är en nykomling i sortimentet för i år. Du kanske undrar vad det gråa är i rabatten?


Här kommer en närbild. Den hittade jag för något år sedan under mina Sockertoppsgranar. Det var något hårt som stack upp bland alla barren. Jag vet inte säkert vad detta är. Men jag antar att det är ett horn från en ko. Jag har använder den som prydnad i rabatten. 


Jag fick rensat ordning tre rabatter och fyllt på ny jord. Här har jag grävt ner Hyacinter från i julas. Dem brukar växa vidare efter plantering utomhus. Så nästa vår kommer mina lila Hyacinter att blomma i rabatten. Detta är mitt bidrag till dagens helgutmaning.

8 kommentarer:

 1. Det blir nog jättefint! Jag tror inte du måste skriva på engelska i "Craftschool Sunday". Kör på bara! Google translate funkar säkert lika bra

  SvaraRadera
 2. Vilka fina vårbilder, här åker också jullökarna ner
  i rabatten till våren;-)
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 3. Ja, nu längtar man efter blommor i rabatterna och på balkongerna! Bra att det går att skynda på odlingarna lite genom att köpa de första i trädgårdsbutiken! Min första omgång tête-a- têter har redan blommat över så nu får jag köpa nya.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 4. Verkligen underbart väder vi har haft i helgen :)

  SvaraRadera
 5. Härligt med blommor både i krukor o rabatter! Man blir så glad av lite vårblommor!

  SvaraRadera
 6. Dina bilder är härliga! Det är ett kärt bestyr som börjar. Jag fick klippa mitt gräs igår, roligt första gången men jag vet jag kommer att svära över det senare i sommar :)

  SvaraRadera
 7. Bilder fulla med vår!
  Nu vill jag också ha lite grönt utanför dörren - men med en frostnatt i helgen tror jag vi väntar nån vecka till, eller två ;)

  SvaraRadera
 8. Oj vad du pysslat och gjort fint!

  SvaraRadera