måndag 28 april 2014

Ett annorlunda tittskåp


Detta är en förpackning till vindruvor, små äpplen eller päron. Vad går det att göra med förpackningen förutom att slänga den? Jag bestämde mig för att experimentera och förvandla förpackningen till ett annat användningsområde. Du som följer min blogg har kännedom att jag ofta skapar med återvinningsmaterial. Det kommer bli många experiment med olika material av denna sort i bloggen det närmast halvåret. I höst kommer jag att vara kursledare för Studieförbundet Vuxenskolan. Då skall jag dela med mig av mina kunskaper kring att skapa med återbruk. Jag behöver hitta lämpliga modeller till kursen i materialen plast, kartong, tidningspapper, glas och metall. I dag startar Klockarbarn återbruksutmaning, det blir så perfekt med min jakt på den perfekta modellen till de olika återvinningsmaterialen.


Det praktiska med plastförpackningen är den har färdiga hålen på baksidan. Perfekta till upphängningsannordningen. Min plan är nu att göra ett tittskåp i form av ett  rum.


På mitten på locket satt fruktens etikett, klistret från etiketten ville inte släppa burken. Det var anledningen till att jag klippte upp ett fönster mitt fram. För att det skulle komma ljus in i tittskåpet klippte jag även ett fönster på ena gaveln. Fönsterna förseglades med fönsterkarmar av kartong från en bag in box förpackning. Gardiner av tyg klistrades fast i fönsterna och den blåa fasaden är gjord av papper från ett vitt kuvert. Strukturen på fasaden har jag fått fram genom att lägga en högtalargaller under kuvertet och sedan har jag målat med vaxkritor över.


I tittskåpet tapetserade jag väggarna med tyg och på golvet klistrade jag fast en matta som passade ihop med tapeterna. Tv bänken är gjord av en bit kartong och tv:en är en bild från en tidning fastklistrad på en kartongbit och över har jag klistrat fast fönstret från kuvertet.


Här är materialet till resterande möbler. Två pappers rullar (en mindre och smalare variant jämfört med toarullar). Plast formen är en kork från sköljmedels flaskan.


Tittskåpet blev format som ett vardagsrum Bordet är gjort av locket från sköljmedels flaskan. Soffan och stolarna från pappersrullarna.Vasen är en pärla med blommor av ståltråd.


Så blev tittskåpet i sin helhet.

3 kommentarer:

  1. Du är allt bra påhittig, du!

    SvaraRadera
  2. oj vilket piller jobb , men fint blev det .

    SvaraRadera
  3. Spännande för den nyfikne att kika in! Läckert hemlighetsfullt återbruk!

    SvaraRadera