söndag 6 april 2014

Hängande påskägg av äggskalGår det att återanvända äggskal i skaparform? Jo det bevisade Helena Andersson från bloggen hemgjort. Helena hade gjort medaljongsmycken. Jag använde hennes ide och gjorde hängande påskägg till riset. Jag följde instruktionerna från inlägget från hemgjort. Då stod det att den vita hinnan på skalen skulle avlägsnas. Detta momentet var mycket svårt!


Jag använde mig av skolim vilket fungerar lika bar som trälim eftersom limmet blir osynligt när det har torkat.
Jag började med att täcka hela karongbiten med lim och tryckte sedan fast äggskalen. När allt hade torkat ordentligt målade jag med orange, gul och röd akvarellfärg. jag använde rikligt med färg och mindre vatten.


På andra sidan av den äggformade kartongen använde jag färgerna grön, gul och blå.Det blev att stryka på flera lager allt eftersom varje lager färg torkade.Längst upp har jag förberett ett hål för att trä i sytråden.Detta inlägget delar jag med mig i en blogg från Israel. http://creativejewishmom.typepad.com/blog/ Det är bara att hoppas att Google translator fungerar. Detta inlägget blir också ett bidrag till min egna utmaning Pyssla tillsammans med påsktema

1 kommentar:

  1. Wonderful to meet you on Craft schooling Sunday! I have used egg shells to make fun decorations, and it works really well when you paint the egg shells first and then just glue them onto your shape. all the best!

    SvaraRadera