lördag 18 april 2015

Gör eget kokossmör

Detta receptet har jag hämtat från på bloggen Under vårt tak
Kokossmöret som endast innehåller kokos är gott att ha på bär. Här ser du min efterrätt med blåbär och kokossmör över. Jag kan rekommendera denna kalorisnål efterrätt som är gudomligt god:


Till kokossmöret används endast kokosflingor och en matberedare. Häll i flingorna i matberedan och kör. Använd mellan jämna mellanrum en sked och dra ner kokos massan som har fastnat på matberedans väggar.Detta får du upprepa mycket ofta. Det gäller att ha tid och tålamod när du skall tillverka ditt eget kokossmör. Efter drygt 1/2 timme börjar du få en flytande vätska av kokosflingorna. Fyll över den flyttande massan i en mindre burk eller i istärningar. Om du väljer istärningar kan du även använda kokossmöret som godis. Om du planerar att göra godis kokossmör kan du tillsätta. Äkta choklad bönor som du blandar i smöret under tillredningen.6 kommentarer:

 1. Hej Susanne

  Ja det här med att gå ned i vikt är inte en rak linje nedåt, det är både upp och nedgångar längs vägen. Kan bero på så mycket olika saker... De man ser i sin omgivning är mycket lättare för tyvärr så är man hårdare mot sig själv än andra. Kämpa på.

  Vad roligt att du gjort vårt kokossmör, visst är det gott. Tack också för din länkning!

  Hälsningar

  Magnus & Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för eran kommentar! Det hade jag inte väntat mig. Ni har en sådan välkänd blogg! Vilken peppning det blev! Jag kom genast in på rätt bana igen. Tittar snart in hos er för att få mer tips och idéer.

   Radera
 2. Hoppas dina problem reder upp sig, Susanne. Jag gillar inte kokosflingor, men kokosmjölk använder jag i matlagningen. Kokossmör har jag inte provat, och jag avstår nog för det är nästan dubbelt så mycket kalorier jämfört med vispgrädde, fast det kanske är en bättre sorts fett. LCHF är inget för mej, bröd och potatis kan jag inte vara utan. Den där matberedaren är bra, jag har en precis likadan, den har många år på nacken men fixar det mesta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag med! Kokos fett är ett bra fett att äta för det är ett helt naturligt fett från växtriket. Ren vispgrädde är fett, men ett bättre val än matlagningsgrädde med mindre% i. För att minska dessa kalori % tillsätts det onaturliga konstgjorda fetter för att varan skall ha samma effekt i matlagningen. Det som är bättre att göra är att blanda vispgrädde 40% med lättmjölk. Då får du mindre kalorier med ett bättre fett intag för kroppen.

   Radera
 3. Vilket härligt tips! Om du skulle vilja ha hjälp med viktnedgången är min karl otroligt påläst på LCHF området och längtar efter att få hjälpa folk gratis. Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Tack Åsa! Vilken trevlig hjälpsam Karl du har!

  SvaraRadera