söndag 4 maj 2014

Morgonpromenad med fynd till ett kommande projekt


I morse vaknade jag redan klockan 5. Nä det är söndag bara att lägga sig på kudden och somna om. Men det fungerade inte när kroppen inte mår så bra just nu. Det blev att stiga upp. Jag intog en långsam frukost och sedan bar det iväg ut. Det var inte många som var ute vid den här tiden på söndags morgon. De flesta hus vi passerade hade rullgardinen eller persiennerna nerdragna. Till och med hästarna låg yrvakna i hagen. Pepper hittade en smal trottoar som såg ut att vara avsedd för honom. Vi hade en katt som smög efter oss på promenaden. Det händer ofta att katter är nyfikna på Pepper. När Pepper var liten var han kompis med en katt som en kompis ägde. Den ända gång han inte är riktigt schyst mot katterna det är när dem går utanför vårt staket. Då kommer Peppers jaktinstinkt in och katterna är livrädda och springer för livet. Det är bara granens svarta katt som har förstått om han väl har passerat staketet så kan han ta det lugnt.


Fotona som jag tog på våran runda var växter. Alla växterna tillhör den speciell grupp "ogräs". Vad står egentligen ogräs för? Kan ogräs vara fint? Att vara en ogräsplanta som ingen vill ha, något som rycks upp, ett ovälkommen sort. Går det att jämför med utanförskap och att inte passa in? Många tankar far fram. Detta är något som jag kommer att bygga vidare med i mitt skapande framöver.På bilden ser du en Åkerfräken, växten kallas även för Rävsvans eller Rävrumpa.


En maskros som är utblommad är en stor fiende för trädgårdsägaren. Men för barnen är det en upplevelse lek att blåsa eller förra blomman mot vinden så dem små vita fröna flyger iväg. Jag tycker inte att maskrosen är speciellt fin i detta stadiet. Anledningen till att den fastnade på fotot var till ett kommande projekt.


Jag minns när jag var barn när marken var täckt med körsbärsblommor som hade flugit ner på marken. Då trodde jag att det hade snöat trots att sommaren snart var på väg. I mitt föräldrar hem fanns det mängder av körsbärsträd. Dem flesta var vilda. Så är det även där jag bor i dag. På Helgutmaningen i denna veckan kan du vinna mat från Coop. Hoppas det är min tur att vinna denna gång!


5 kommentarer:

 1. Härlig promenad du tog! Och en hel del av det så kallade ogräset är ju ätbart, som maskrosblad, kirskål och nässlor, så egentligen borde vi istället ta vara på dem!

  SvaraRadera
 2. En skön morgonpromenad med tid för fotografering och många tankar! Jag gillar maskrosor, tycker de ser ut som små solar som lyser så vackert! Synd att de fröar av sig så!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Fin promenad. Ogräs kan vara väl så vackert som annat. Jag gillar/gillade när kronbladen från körsbärsblommorna dalade till marken. Vi hade massor med träd, när jag var barn. Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga bilder från din promenad!

  SvaraRadera
 5. Haha... ja den trottoaren är ju helt klart avsedd för honom. Tråkigt att du inte mår bra, hoppas på bättring för dig!

  SvaraRadera