måndag 5 maj 2014

Barbie soffa av Kartong förpackningar


I höst skall jag vara kursledare på Studieförbundet Vuxenskolan som även har barn och ungdomskurser. Jag skall vara ledare för 3 kurser. 1 Barn & ungdomskurs med återbruk, 1 vuxen kurs med återbruk och en virk kurs med mormorsrutor. Mer information och anmälan kommer senare. Detta är ett projekt som jag kommer att lära ut och som alla deltagare skall få pröva att göra på barn kursen. 


Som kursledare måste jag samla material, göra inköp, planera upplägg och göra färdiga mallar och instruktioner. Jag gjorde mina mallar av tidningspapper som jag sen ritade av på ett bage in box förpackning. I soffbygget ingår det även vadd. Soffan är ingen egen idé utan den har jag hämtat från bloggen Hemgjort.


Det var första gången jag byggde en Barbie soffa. Jag fick läsa flera gånger instruktionerna från hemgjort bloggsida. På den bloggen finns det en tydlig beskrivning med bilder som visade hur soffan skall monteras.Börja med att limma i hop lådan,Limma fast vadd på ryggstödet och sittdynan. Och i toppen på varje toarulle trycker du ner vadd så det sticker upp.


Här är mallar till toppen och runt omkringSen var det bara att limma ihop alla delarna,


Jag använde limpistolen när jag satte ihop alla delarna till soffan, Jag tycker att gavlarna på soffan blev kladdiga med den tjocka strängen från limpistolen. Så jag valde att sätta gardinfransar på soffan.


Så blev soffan när den blev färdig. I Återbruksutmaning hos klockarbarn hittar du fler tips på återbruk.2 kommentarer:

  1. Kul att de får göra egna Barbiemöbler på kursen!

    SvaraRadera