söndag 11 maj 2014

Rabatten håller på att ersättas av natur stenar


Jag har börjat känna att vår trädgård tar alldeles för mycket tid. Det kan ju bero på att det finns otroligt många rabatter att rensa och hålla ordning. I många år har min man påpekat att det inte bör växa något kring husväggarna. Det säger också alla experter att detta kan skada grunden på huset, då rötter och annat tränger sig igenom. Eftersom huset var min farmor och farfars innan så är det inte jag som har planerat alla fina blommor som växer där kring husväggarna. Jag har däremot fortsatt och utöka växterna utan att lyssna varken på min man eller på experterna. Men föra sommaren målade vi om grunden och då bestämde jag mig för att avveckla mina växter kring husväggarna. Jag har börjat så smått att lägga stenar på jorden, där jag har grävt upp och flyttat de växter som var där innan. Från starten hade vi en liten bit med stenar just här. Det är där du ser röret som går ner i marken. Det är vattenkranen till brunnen som sitter där.


När det regnar stänker jorden upp på den nymålade grunden så den blir smutsig. Stenarna kommer från andra delar av vår trädgård. Så fort det dyker upp en sten på ett annat ställe lägger jag dem i en spann. Och på så vis kan jag återanvända dem till min stenläggning kring husväggen.


Åt andra hållet på rabatten ser det ut så här. Det var en ledig lucka från någon växt som hade dött där. Det gjorde att jag började lägga stenar där förra sommaren för att se hur det såg ut. Till vänster ser du min mossnalle som är lite halvrisig efter att ha varit utomhus hela vintern. Mossnallen gjorde jag i höstas. beskrivningen på den finns Här. Detta är lite vad jag har pysslat med i helgen mellan skurarna. Gå in på länken för se vad de andra deltagarna i Helgutmaningen har haft för sig.
4 kommentarer:

 1. Jag samlar oxå natursten och placerar runt huset... Vi dränerade för några år sedan, och då åkte all växtlighet som växte mot källarväggen. Nu letar jag sten för att göra det snyggare runt huset även utan växter...

  SvaraRadera
 2. Det blir fint med natursten. Dessutom väldigt klokt! Ha dé! Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Det blir jättefint med stenen och den vita grunden!
  Ha en skön vecka!

  SvaraRadera