måndag 16 juni 2014

Dressman plastpåse och en udda handske är materialet till denna kappa


En Barbie docka är bra att ha hemma som model vid egna designade klädmodeller. Att återbruka plastpåsar i olika pyssel har varit en aktivitet som jag har experimenterat med de senaste månaderna. Jag har prövat att använda plastpåsar i olika handarbets tekniker som virka, stickring och brodera. Nu kommer ytligare en teknik och det är med vanliga stickor. Min tanke var från början en regnjacka till Barbie. Men idén utvecklades under arbetets gång.


Jag lade upp 20 maskor på stickor nr 5. Plastpåsen jag använde var från Dressman som jag klippte i 1 centimeters remsor. Till jackan gick det åt 1 !/2 plastpåse. Börja med att sticka slätstickning  i 12 varv innan första minskningen med 1 maska i början i 2 varv. Fortsätt att sticka i 6 varv till. Nu minskar du på samma sätt som tidigare med 1 maska i 2 varv. Därefter minskar du 2 maskor i 2 varv och tillsist 3 maskor i 2 varv. Sticka 3 varv med de 3 mittersta maskorna innan du maskar av helt. Gör likadant på andra sidan.


Tyget jag har kompletterat med är en röd udda flishanske som jag har använt 2 fingrar som armar. 


Den stickade delen av kappan blev lite för small. Det gjorde att jag var tvungen att virka 2 varv på varje sida. Så om du funderar på att sticka kappan, lägg upp 5 extra maskor (25) Det blev också krage och nederkant med tyget från handsken. Spännena är ett sybehör som jag köpte på en aktion i en blogg för ett tag sedan. Av tumtoppen på handsken fick jag två fickor som jag sydde fast.


Så här blev kappan bakifrån. Det är återbruks måndag hos Klockarbarn. Detta inlägget blir ett passande bidrag från mig. Utmaningen kommer att hålla till sista juni.
1 kommentar:

  1. Fiffigt med handsken! Sådana där småttiga saker som barbieärmar kan ju vara lite pilliga att få till annars. Fickorna gillade jag också. :)

    SvaraRadera