onsdag 25 juni 2014

Fler små detaljer på Jeans lappkuddens framsidaHär kommer ett försenat bidrag till gårdagens symöte. Igår valde jag att tillbringa eftermiddagen och kvällen med en omtänksam vän. För en vecka sedan visade jag hur Framsidan på jeanslapp kudden. hade utvecklas. Under veckan som gått har kuddens framsida fått ytligare några detaljer. Detaljerna har jag hittat i denna lådan från syrummet som är fylld med kantband, fransar och andra band.


Fransar i brun mocka fastnade jag för. Det blir en snygg kombination till de olika jeanslapparna som är ihop sydda med lappteknik. Fickan sydde jag fast med mörkblåa brodyr stygn och på mitten av fickan blev det fyrkantiga rutor som jag broderade ditt.


När jag sydde på mocka fransen fick jag en indian känsla, då plockade jag fram mina mini glaspärlor och sydde fast i ett mönster av tre färger mörkblått, gult och ljusblått.


Så blev detaljerna på fickan. Nu har jag lagt ner kuddens framstycket i syrummet. För att där jobba vidare med kudden på symaskinen. Fortsättning följer!4 kommentarer:

 1. Den kudden kommer att bli så snygg.

  SvaraRadera
 2. Fickan blev väldigt fin med broderier och frans! Det där skulle man ju kunna göra för att piffa upp ett par halvtråkiga jeans också. Och så många olika nyanser du fått ihop till lapparna! Jag ser att en del är tygets avigsida, det är ju smart och effektfullt att utnyttja den sidan också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vilken tyg kunskaper du har Miris! Det var ett bra tips med jeansen den tanken har jag aldrig haft!

   Radera