måndag 25 maj 2015

Mrs mysteria

                                                              Hej!

Jag är nog sist ut att presenterar min skapelse från Mystery box utmaningen. I lådan bodde det en Mrs Mysteria. Damen fick en kropp av 2 konservburkar i olika storlekar. Den bredaste konservburken som jag gissar att det har varit ananas i blev en hatt klädd med ett leopardtyg, En bit svart tyll och den färdiga rosen i ett mönstrat tyg, blev en dekoration till hatten. Ögonen är två kapsyler. För att glasögonen skulle kunna hänga uppe fick Mysteria en stor näsa som var den större tomma trådrullen från lådan. Näsan fick ett tufft avslut med en persar säkerhetsnål. Detta var brochknappen med någon text på som jag vände på.                          


Munnen var ett återbruk från ett apelsinnät, öronen ( 2 öglor från burkdrickor som man öppnar med) som inte syns under pälsbiten som blev hår. I öronen sitter det två örhängen som jag har gjort av det blåa garnet och 2 av knapparna. Dem andra två tomma trådrullarna fick bli händer. Händerna satte jag fast på dem två långa armarna som var två oböjbara spännband. 2 band gick det åt dem limmade jag baktill innan jag klitrade fast klänningen, det turkosa tunna tyget. Blomkragen kommer från gardinbitstyget som är vitt med stora blåa blommor. Jag klippte ut en blomma och klistrade fast mellan kroppen och huvudet. 


Klänningen avslutades med den bredda turkosa spetsen. En av de större pärlorna fick dekorera klänningen upptill och längst ner på klänningsdelen är det en spindel som håller på att klättra upp. Stackare... precis detta råkade jag ut för själv i går kväll fast då innan för blusen.
Fy vad jag skrek!Det fanns tre jättestora tomma trådrullar i plast. Dem två blåa fick bli ben och då kom jeanstyget till användning. När jag skulle ställe damen upp efter att allt var klart hade hon fått baktyngd. Så det fick bli ett stödben längs bak med den gula plast tårdrullen. Jag har bara tillsatt lim från limpistolen. Jag har försökt att få med minst en bit av alla saker som fanns. Men jag lyckades inte få med allt. Meningen var att jag skulle göra fler saker men det fanns ingen ledig tid, tyvärr. 

2 kommentarer:

  1. Vilken madam! Jag tror att hon gillar att åka luftballong med snögubbarna. Eller så bor hon i den döda skogen bland alla andra otäckingar (mina bidrag). :-) Tack för att du var med.

    SvaraRadera
  2. Hon är ju galet underbar Mysteria. De vita långa fjädrarna du har till armar är korsettfjädrar.
    Såna sitter i gördlar och bh:ar. Jag brukar ta tillvara dom för det går att göra hjärtan och allt möjligt med dom. MIna tjejer gör armband som de sen klär in i tyg och garn.
    Fint jobbat!

    SvaraRadera