torsdag 21 april 2016

Jakten på energin


Förra sommaren kände jag mig hel och återställd efter min utmattningssyndrom som jag drabbades av i maj 2014. Men trots det hade min energi inte kommit tillbaka till 100 %. Min trädgård som hade blivit vansköt den sommaren jag rasade fick inte mycket skötsel denna sommaren heller. Allt gick på halvfart. Men i år är jag nästan upp i 100 %, men fortfarande är det bara nästan, kanske så där 75 % energi i kroppen. I år hade jag en längtan till trädgårdsarbete och jag var inspirerad att börja odla igen. Men det kom annat i vägen som snodde den energin som då fanns över till odlings aktiviteten. Men mycket stolt kan jag berätta att varje helg är jag ute o gräver på mitt vårprojekt som skall bli ett mindre potatisland. Där jag gräver har det varit ett potatis och grönsaksland tidigare som har växt igen. Det gör att det är lättare att gräva. 

Om du planerar att gräva i jorden kan jag rekommendera att passa på när det har regnat. Då går det mycket lättare. Det kommer ta några helger innan mitt potatisland är färdigt eftersom jag bara gräver till kroppen säger till att den inte orkar mer. Det som jag har lärt mig efter min sjukdom är att stanna upp och lyssna på kroppen. Om vi lyssnar mer på våran kropp i stället för bara köra på så skulle många av oss slippa hamna där jag har varit.

2 kommentarer:

 1. Du kanske inte kommer upp i hundra procent. För det du minns som hundra kanske egentligen var 150. Alltså alldeles för mycket. Jag har själv varit utmattad/utbränd/gått in i väggen/ångest vid ett par tillfällen. Och jag tror inte en blir som en var innan igen. Det fanns ju en anledning till att en blev så där trött... Istället hittar en tillbaka till sig själv där en kanske hela tiden borde ha varit. En som inte orkar allt men har attans mycket energi till det som en faktiskt verkligen vill. En som kanske inte finns där för allt och alla igen utan en lite lagom egoist som säjer nej när det behövs. Helt enkelt ett jag i bättre balans.
  Heja, heja till dig att du känner dig på rätt väg! Odla så mycket potatis du kan i det där landet. Du kan fortsätta gräva det större nästa år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sara! Så tror jag dock också att det är tyvärr. Många som har varit där har sagt detta. Det var en bra ide att utöka potatislandet varje år.Och nöja mig med den lilla plätten i år.

   Radera