måndag 16 maj 2016

Vas med skinn, rep och knoppar


Lite kravlöst pyssel blev det i helgen. Jag har samlat på mig mängder av tomma glasburkar. Anledningen är förstås att använda dem till något miljösmart skapande i mitt företag. Men än har det inte kläckts några idéer till detta. Men kanske kan jag utveckla vasen till någon kreativ aktivitet för mina kunder. 

För att måla på glas behöver du inte alltid använda glas och porslins färger. Det går att använda vanlig hobbyfärg. Men skillnaden är att föremålet inte blir genomskinligt. Till detta pysslet har jag använt en tom mangochutneyburk. Jag använde en disksvamp och duttade på färgen. Först tog jag lila. Lät färgen torka lite och sedan på med ljus rosa ovan på den lila färgen. Därefter vidare med den lila färgen igen. 

Jag märkte att färgen lätt ville släppa, när jag råkade beröra vasen. Så jag tog ett lager lack för inomhusbruk. Sedan fick burken stå och torka i 1 dag innan jag började dekorera den. 

Det var nu det roliga började......

Att experimentera och pröva mig fram tillhör min favorit sysselsättning. Då glider jag in i skaparprocessen och jag har ingen aning vart det bär i väg. Jag är grympt imponerad över slutresultatet. Jag hade ingen bild innan hur det eventuellt skulle bli. 

Materialen jag har använt mig av är: Skinn från en jacka, tågvirkestumpar och knoppar som antagligen var defekta för Nina Naess från företaget Knop & knåp. Nina skickar sitt restskräp till mig. För hon vet att jag använder återbruk i mitt företag och att min tillverkning mest är små saker.

2 kommentarer:

  1. Kul att prova sig fram med pyssel :)

    SvaraRadera
  2. Det är verkligen härligt att förlora sig i skaparprocessen, det är kvalitetstid!

    SvaraRadera